Άγιοι Ανάργυροι: Ο αστυνομικός που σκότωσε την οικογένειά του και αυτοκτόνησε


Η τραγωδία σημειώθηκε όταν ο 47χρονος αρχιφύλακα, ο οποίος υπηρετούσε στην προσωπική φρουρά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη από το 1996, έπειτα από διαφωνία με τη σύζυγό του, δολοφόνησε την ίδια το παιδί του και την πεθερά του στο σπίτι τους στους Αγίους Αναργύρους.

Το βράδυ της Κυριακής ο Χρήστος Ζαπαντιώτης σκότωσε τη σύζυγό του, την πεθερά του και κατόπιν ξάπλωσε δίπλα στην κορούλα του, την οποία πυροβόλησε και σκότωσε, λίγο πριν αυτοκτονήσει γονατιστός, πλάι της, μιάμιση ώρα περίπου μετά τη δολοφονία της συζύγου του.

Δίπλα στο πτώμα του αστυνομικού βρέθηκε το υπηρεσιακό

όπλο του, με το οποίο διέπραξε το τριπλό έγκλημα και αυτοκτόνησε.

Σήμερα το πρωί, στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών αναμένεται να διενεργηθεί νεκροτομή στις τέσσερις σορούς, ώστε να διαλευκανθούν τα αναπάντητα ερωτήματα για το πώς στήθηκε το σκηνικό του θανάτου στο διαμέρισμα του 2ου ορόφου.

Αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει τις οικονομικές διαφορές;

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι ο 47χρονος είχε πάρει την απόφαση να ξεκαθαρίσει τις οικογενειακές και οικονομικές του διαφορές το βράδυ της Κυριακής.

Συγκλίνουσες πληροφορίες και μαρτυρίες αναφέρουν ότι συχνή αιτία προστριβών ήταν κληρονομικές διαφορές.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μόνιμο σημείο τριβής τα τελευταία τουλάχιστον δύο χρόνια ήταν το σπίτι που έμενε η πεθερά του αστυνομικού και το ισόγειο κατάστημα στην οικογενειακή διπλοκατοικία (στον δεύτερο όροφο έμενε το ζευγάρι, στον πρώτο η πεθερά και το ισόγειο ενοικιαζόταν και ήταν κατάστημα). Ο 47χρονος, κατά πληροφορίες, ήθελε είτε να φύγει η πεθερά του από τον πρώτο όροφο, είτε να αδειάσει το ισόγειο και να μετατραπεί σε ιατρείο προκειμένου να φύγει η γυναίκα του από το ΙΑΣΩ General όπου δούλευε και να είναι κοντά στο σπίτι της και στην τετράχρονη κόρη τους.

Αυτό, όπως φαίνεται, ήταν το βασικό σημείο τριβής τελευταία, ωστόσο οι σχέσεις του 47χρονου με την πεθερά του φαίνεται πως δεν ήταν ποτέ καλές, καθώς πάντα εκείνη διαφωνούσε με το γεγονός ότι η κόρη της είχε παντρευτεί αστυνομικό.

Φαίνεται, μάλιστα, η πεθερά να υποχωρούσε στο θέμα των διαμερισμάτων μόνο εφόσον η κόρη της χώριζε τον σύζυγό της.

Όλα αυτά αποτελούσαν συχνά αιτία καβγάδων τόσο μεταξύ του ζευγαριού όσο και ευρύτερα οικογενειακά.

Το βράδυ της Κυριακής, καθώς ο 47χρονος είχε επιστρέψει από ταξίδι στα Ιωάννινα, όπου είχε συνοδέψει τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη σε ομιλία του, φαίνεται ότι ξεκίνησε ένας νέος καβγάς μεταξύ του ζευγαριού, για το γνωστό θέμα. Η πεθερά από τον πρώτο όροφο άκουσε τη φασαρία και ανέβηκε στον δεύτερο. Λίγο αργότερα ο αρχιφύλακας πήρε το υπηρεσιακό του όπλο, σκότωσε τη γυναίκα του, την πεθερά του και εν συνεχεία πήγε στο κρεβάτι της τετράχρονης κόρης τους και την πυροβόλησε στο κεφάλι.

Αυτό που ερευνά τώρα η ΕΛ.ΑΣ. είναι αν ο 47χρονος ήταν αποφασισμένος για το φονικό ή πάνω στον καβγά θόλωσε και προχώρησε στο άγριο αυτό έγκλημα.

Η πρώτη εκτίμηση ότι μεταξύ της δολοφονίας της συζύγου του και τη δική του αυτοκτονία μεσολάβησε τουλάχιστον μία με μιάμιση ώρα δείχνει ότι ο 47χρονος μετά το φονικό περιπλανήθηκε στο διαμέρισμα σκεπτόμενος τι να κάνει μέχρι να πάρει την απόφαση να δώσει τέλος στη ζωή του, πλάι στο κρεβάτι της κόρης του. Οι ιατροδικαστικές εκτιμήσεις τοποθετούν το έγκλημα γύρω στις 2-3 π.μ. της Δευτέρας.

Ωστόσο, το έργο της αστυνομίας είναι ιδιαίτερα δύσκολο για το κλείσιμο της υπόθεσης, αφού κανείς από αυτούς που γνώριζαν τι συνέβαινε στην οικογένεια δεν έμεινε ζωντανός.

Είχε πάει βόλτα το παιδί του, πριν το σκοτώσει

Σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων, που μετέδωσε ο ΑΝΤ1 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ο 47χρονος αρχιφύλακας το πρωί της Κυριακής, λίγες ώρες πριν από το μακελειό, είχε πάρει τη μόλις 3,5 ετών κόρη του και την πήγε βόλτα. Μάλιστα, κατά τους ίδιους μάρτυρες, της αγόρασε γλυκά και ζαχαρωτά από ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς.

Η σύζυγος του αρχιφύλακα είχε έναν αδελφό, ο οποίος πέθανε πριν από τέσσερα χρόνια από καρδιά, ενώ πιο πριν είχε πεθάνει και ο πατέρας της.

Ο αρχιφύλακας πριν από τη δολοφονία ήταν με τον Κώστα Σημίτη, στη φρουρά του οποίου υπηρετούσε από το 1996, καθώς συνόδευε τον πρώην πρωθυπουργό σε γεύμα, ενώ τη Δευτέρα και την Τρίτη επρόκειτο να έχει ρεπό. Η τραγωδία έχει προκαλέσει σοκ στον κ. Σημίτη και στους συναδέλφους του αρχιφύλακα, οι οποίοι τον περιγράφουν ως έναν ήρεμο και ισορροπημένο άνθρωπο.

Keywords
Τυχαία Θέματα