Αεροπόρος θα γινώ (ποτέ δεν είναι αργά)


Σας έχω εναλλακτική εμπειρία: θέλετε να μπείτε π.χ. σε ένα A380, A350, σε ένα κονκόρντ (ως επισκέπτης, όχι να το οδηγήσετε κιόλας), να δείτε από κοντά πτητικές μηχανές από την εποχή που τα φτερά ήταν από ύφασμα και οι έλικες από ξύλο;

Αεροπλάνα από την εποχή του Clément Ader, του Blériot, των αδελφών Wright και της περίφημης και πρωτοπόρας Aéropostale; Να μπείτε σε ένα μπελούγκα (βρείτε και κάτι μόνοι σας πια), να περιεργαστείτε από κοντά και όση ώρα θέλετε ένα τσέσνα, ένα μιγκ και να φωτογραφηθείτε με την άνεσή σας μέσα/πλάι/κάτω/πάνω

από τα περιφημότερα αεροσκάφη της ιστορίας;

Μήπως πυροδοτούν τη φαντασία σας ονόματα όπως Mermoz, Saint-Exupéry (η κανονική του δουλειά ήταν πιλότος, και όχι ο Μικρός Πρίγκιπας) και Santos-Dumont; Είσαστε στο σωστό χώρο.

Κι αν δεν σας αρκεί αυτό, μπορείτε να βγείτε στο ταρμάκ και να μπείτε στο αεροπλάνο της αρεσκείας σας στο φυσικό του χώρο. Εάν δε ούτε αυτό σας καλύπτει, μπορείτε (κατόπιν συνεννόησης) να παρακολουθήσετε τη γραμμή παραγωγής των αεροσκαφών.

Σε ποιο σημείο του πλανήτη συμβαίνουν αυτά; Εύκολο, στο μουσείο Aeroscopia που λειτουργεί υπό την αιγίδα και δίπλα ακριβώς από τις εγκαταστάσεις της Airbus στο αεροδρόμιο Blagnac, στην Τουλούζ, στη νότια Γαλλία, κοντά στα Πυρηναία.

Λειτουργεί εδώ και τρία χρόνια περίπου. Ενδιαφέρον, όσο δεν φαντάζεστε. Και πολύ ωραία παρουσιασμένο. Για ενημερωμένους σχετικούς, αλλά και καλοπροαίρετους ανίδεους. Επίσης, πολύ κατατοπιστικό το σάιτ του μουσείου, σε γαλλικά, αγγλικά και ισπανικά (λόγω γεωγραφικής εγγύτητας, φαντάζομαι).

Πωλητήριο γεμάτο με ενδιαφέροντα πράγματα, μακέτες, βιβλία και σουβενίρ από κούπα του καφέ, φανέλα και κλειδοθήκη έως ξύλινη έλικα γύρω στο ενάμισυ μέτρο.

Σε περίπτωση, τώρα, που έχετε κόλλημα με τα περί το αεροπλάνο και το πιλοτάρισμα, υπάρχει πολύ κοντά εκεί ένα φοβερό μαγαζί, η Boutique-aero, που απευθύνεται κυρίως στους πιλότους, αλλά όχι μόνον. Ό,τι περάσει από τον εγκέφαλό σας, όχι μόνον το έχουν, αλλά και το στέλνουν απανταχού του πλανήτη.

Τώρα το καλοκαίρι, υπάρχουν απευθείας πτήσεις από Αθήνα για Τουλούζ, η οποία Τουλούζ έχει στο μανίκι της πολλούς άσους, όχι μόνον τα αεροπλάνα.

Περαιτέρω άσοι, στο επόμενο.

Keywords
Αναζητήσεις
aeroporos tha gino
Τυχαία Θέματα