Αεροπορικώς αναχωρούν οι μαθητές από την Κρήτη


Αεροπορικώς και δωρεάν αναμένεται να αναχωρήσουν εντός της ημέρας, από την Κρήτη οι μαθητές που έχουν εγκλωβιστεί στο νησί λόγω των επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Οι μαθητές θα επιστρέψουν στα σπίτια τους με έκτακτες πτήσεις από το αεροδρόμιο Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» και το αεροδρόμιο Χανίων «Ι. Δασκαλογιάννης».

Αργά το βράδυ της Δευτέρας ειδοποιήθηκε ο Γενικός Περιφερειακός Διοικητής του Λιμενικού Σώματος στην Κρήτη

και Λιμενάρχης Ηρακλείου, Δημήτρης Σαϊτάκης, να συντονίσει την επιστροφή όσων παιδιών εγκλωβίστηκαν στην Κρήτη από την απεργία της ΠΝΟ.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Σαϊτάκης, έχουν εξασφαλιστεί δωρεάν πτήσεις από την Aegean, την Astra και την Sky Express, από το Ηράκλειο και τα Χανιά. «Το δύσκολο ήταν να εντοπιστούν πόσα παιδιά είναι και πού διαμένουν» ανέφερε ο κ. Σαϊτάκης. Όπως σημείωσε, έπειτα από ολονύχτια προσπάθεια εντοπίστηκαν 1.500 μαθητές στα Χανιά και στο Ηράκλειο περίπου 150 μαθητές και «τώρα βρίσκονται στο στάδιο της συνεννόησης μεταξύ εκπροσώπων των εταιρειών και των συνοδών καθηγητών τους».

Η πρώτη πτήση σύμφωνα με τον κ. Σαϊτάκη ήταν στις 10 π.μ. από το αεροδρόμιο Ηρακλείου από την εταιρία Sky Express, ενώ οι πτήσεις από τα Χανιά θα ξεκινήσουν μετά τις 2 το μεσημέρι.

Σε απόγνωση οι παραγωγοί
Στο μεταξύ, οι παραγωγοί πρώιμων κηπευτικών της Κρήτης βρίσκονται σε απόγνωση λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των ναυτικών, καθώς βλέπουν χιλιάδες τόνους αγροτικών προϊόντων να μην μπορούν να προωθηθούν στις αγορές και να σαπίζουν. Στο Τυμπάκι της Μεσαράς και στην Ιεράπετρα Λασιθίου είναι εγκλωβισμένοι χιλιάδες τόνοι κηπευτικών.
Οι αγρότες ζητούν άμεσα λύση στο πρόβλημά τους και δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας, προκειμένου να μην χαθεί η παραγωγή τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα