«YuMi»: Το ρομπότ... DJ (video)


​Ένα ρομπότ σε ρόλο DJ έκανε την εμφάνισή του στην παρουσίαση της νέας γενιάς του Ford Fiesta στην Κολωνία. Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε το ρομπότ «YuMi» πίσω από τα deck δίπλα στον μέντορά του, τον βραβευμένο DJ Yoda.

Το συνεργατικό ρομπότ «YuMi» είναι σχεδιασμένο για να συνεργάζεται με ανθρώπους και προγραμματίστηκε για μία μοναδική εμφάνιση στην παρουσίαση της επόμενης

γενιάς Ford Fiesta στην Κολωνία.

Το δημοφιλές μικρό αυτοκίνητο φέτος γιορτάζει την 40ή του επέτειο και το μουσικό πρόγραμμα περιείχε κομμάτια από το 1976 και μετά. Ο πολυβραβευμένος hip hop DJ και παραγωγός DJ Yoda, ο οποίος έχει συνεργαστεί παλιότερα με τους μουσικούς Mark Ronson και Dr Dre αλλά και τον καλλιτέχνη Banksy, ασχολήθηκε δύο εβδομάδες με ένα project που έκρυβε κάποιες μοναδικές προκλήσεις.

«Έχω συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν με μία κλασική ορχήστρα, έναν beatboxer και μία μπάντα πνευστών, αλλά το να διδάξω ένα ρομπότ την τέχνη του DJ ήταν τρελό. Υπήρχαν φορές που δεν γνώριζα αν θα πετύχει ή όχι», δήλωσε ο DJ Yoda. «Η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν να προσπαθώ να διδάξω ρυθμό σε προγραμματιστές ρομπότ. Υπήρχαν πολλές παράμετροι».

Η Ford είναι από πρώτες αυτοκινητοβιομηχανίες που δημιούργησαν μία νέα, ολοκληρωμένη φιλοσοφία συνεργασίας εργαζομένων και ρομπότ στη γραμμή συναρμολόγησης. Οι εργαζόμενοι ήδη χρησιμοποιούν συνεργατικά ρομπότ, γνωστά και σαν co-bots, που βοηθούν στην τοποθέτηση αμορτισέρ σε αυτοκίνητα Fiesta στην Κολωνία, διασφαλίζοντας τέλεια εφαρμογή χωρίς οι τεχνικοί να πρέπει να δουλεύουν σε δυσπρόσιτα σημεία.

Δείτε το βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα