Yoga: Γιατί βλέπουμε παντού yoga instructors;


Τον τελευταίο καιρό σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει ότι οι δάσκαλοι της Yoga συνεχώς πολλαπλασιάζονται. Ναι! Δεν είναι ιδέα σου. Είναι αλήθεια!

Ακόμα και αν είσαι επαγγελματίας μέσα σε αυτό το χώρο, είναι σίγουρο ότι έχεις εικόνα αυτού που λέω!

Αν πάλι είσαι απλά αθλούμενος αλλά και εντελώς άσχετος με την γιόγκα είμαι βέβαιη ότι τον τελευταίο καιρό γνωρίζεις συχνά ανθρώπους που εκπαιδεύονται ή είναι ήδη yoga instructors. Άνθρωποι που είτε είχαν ήδη κάνει κάτι άλλο επαγγελματικά

και το άφησαν ή ήταν η πρώτη τους επαγγελματική επιλογή.

Αφού πέρασα τη φάση του "τι έχουν πάθει όλοι και έχουμε γεμίσει δασκάλους γιόγκα;!" κ.τ.λ. είπα να βγω από την "κριτική στάση" που κρατούσα απέναντι στο φαινόμενο και να καταλάβω για ποιο λόγο συμβαίνει... Κατέληξα λοιπόν στο ότι είναι ένα ακόμα "σημείο των καιρών" και τις κοινωνικής κατάστασης που διαμορφώνεται σε όλο τον κόσμο. Οι yoga instructors πληθαίνουν παγκοσμίως.

Αρχικά είναι... γρήγορο! Ένα πρώτο "πτυχίο" απαιτεί 200 ώρες. Υπάρχει ατελείωτο υλικό σε αυτή την υπέροχη "τέχνη" για να μαθαίνεις μια ζωή, αλλά για αρχή 200 ώρες κάνουν κάποιον στις μέρες μας πιστοποιημένο και του δίνουν τη δυνατότητα να "διδάξει".

Σε δεύτερη φάση, είναι εντυπωσιακό υπό την έννοια ότι έχοντας γεμίσει το Instagram από yoga bloggers, yoga teachers και celebrities σε διάφορες περίεργες πόζες yoga, αρκετοί νέοι άνθρωποι θέλουν να μιμηθούν τα ευλύγιστα, φιδίσια κορμιά.

Τέλος, που κατά τη γνώμη μου είναι και το πιο σημαντικό κομμάτι, είναι πως ο κόσμος έχει αρχίσει να αλλάζει αντίληψη όσον αφορά την εργασία. Αρκετοί πια, έχοντας "πληγεί" από την κρίση και έχουν διαπιστώσει ότι δεν αμείβεται η έξτρα εργασία και στις περισσότερες περιπτώσεις ούτε καν, η υποχρεωτική... αποφασίζουν να κάνουν κάτι που γεμίζει τουλάχιστον την ψυχή τους και τους κάνει να νιώθουν καλά!

Η γιόγκα αποδεδειγμένα κάνει όλους να νιώθουν καλύτερα! Δεν έχω γνωρίσει ούτε έναν να ασχολείται με τη γιόγκα, που να μην έχει πει, πως έχει αλλάξει η ζωή του.

Το αν όλος αυτός ο κόσμος που αποφοιτεί από σχολές ως instructor θα απορροφηθεί από την αγορά είναι ένα άλλο ζήτημα, δεδομένου ότι ο αριθμός των διδασκόντων σύντομα θα ξεπερνά τους διδασκόμενους!

Διατηρώντας ωστόσο την τάση μου να κοιτάω τα θετικά, θα μείνω στο ότι αρκετοί πια επιλέγουν με βάση την εσωτερική τους πληρότητα, το επάγγελμα τους και όχι με βάση, μόνο το οικονομικό κέρδος και όλο αυτό σε ένα βάθος χρόνου θα διαμορφώσει μια διαφορετική δομή στην αντίληψη και κατά συνέπεια στον κόσμο...

Yoga instructors go on!!!

Keywords
Τυχαία Θέματα