Volvo: Ανεβάζει τα Volt από το 2019!

16:50 6/7/2017 - Πηγή: Pagenews

Η Volvo Cars ανεβάζει τα βολτ, με μια κίνηση ματ που θα φέρει την φίρμα απέναντι από την BMW και άλλες μάρκες που ήδη διαθέτουν ηλεκτρικά και ηλεκτρουβριδικά μοντέλα στην γκάμα τους. Συγκεκριμένα, η σουηδική φίρμα ανακοίνωσε ότι υα ηλεκτρικά της μοντέλα θα αυξάνονται και θα πληθαίνουν

με ταχύτατο ρυθμό, από το 2019 και μετά.

Ποια είναι λοιπόν τα σχέδια της; Να έχει από το 2019, σε κάθε νέο της μοντέλο και μια ηλεκτρική εκδοχή.

«Ότι κάνουμε είναι για τον άνθρωπο», δήλωσε ο Χάκαν Σάμουελσον (Håkan Samuelsson), Πρόεδρος και CEO της Volvo Cars. «Όλο και πιο πολύ, ο κόσμος ζητά ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα κι εμείς θέλουμε να ανταποκριθούμε στις τρέχουσες αλλά και τις μελλοντικές ανάγκες των πελατών μας. Πλέον, σύντομα θα μπορείς να διαλέξεις όποιο ηλεκτροκίνητο Volvo επιθυμείς.»

Το σχέδιο της είναι σαφές: Nα έχει στη γκάμα της πέντε πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2021, τρία εκ των οποίων θα φέρουν το σήμα της Volvo και τα άλλα δύο θα είναι ηλεκτροκίνητα μοντέλα υψηλών επιδόσεων από την Polestar, τον κλάδο της Volvo Cars που αναπτύσσει μοντέλα υψηλών επιδόσεων.

Οπότε, περνάνε στο προσκήνιο τα ηλεκτρικά μοντέλα, και πλέον η Volvo σηματοδοτεί το ιστορικό τέλος που τα μοντέλα της διαθέτουν ως αποκλειστική μονάδα κίνησης τον κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Η γκάμα των ηλεκτρικών της μοντέλων θα έχει και άλλα «πράσινα» αυτοκίνητα. Θα περιλαμβάνει μία σειρά plug-in υβριδικών βενζίνης και πετρελαίου και ήπιων υβριδικών (mild hybrids) 48 Volt, ενώ το σχέδιο της είναι να πετύχει συνολικές πωλήσεις 1.000.000 ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2025.

Keywords
Τυχαία Θέματα