Van Gogh Alive the Experience: Ποιοι βρέθηκαν στα εγκαίνια της έκθεσης στο Μέγαρο Μουσικής (pics)


Γράφει η Έπη Τρίμη

Όλοι οι επώνυμοι από τον χώρο των επιχειρήσεων, των τεχνών και του θεάματος ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που πραγματοποίησε το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, προκειμένου να δουν πρώτοι τα εκθέματα της έκθεσης Van Gogh Alive the Experience, να συνομιλήσουν μεταξύ τους και να δουν ο ένας τον άλλο. Η έκθεση που παρακολουθήσαμε στην ξενάγηση είναι μία εξωπραγματική παρουσίαση των έργων του μεγάλου Ολλανδού ζωγράφου με μία ψηφιακή μέθοδο, που αναδεικνύει

νέες οπτικές γωνίες και κάνει τα έργα να φαίνονται ολοζώντανα. Σε μία γωνιά του πρώτου ορόφου είδαμε και την αναπαράσταση του πίνακα «Υπνοδωμάτιο στην Αρλ», 1888, που βρίσκεται στο Άμστερνταμ στο Μουσείο Van Gogh και η οποία άρεσε στους περισσότερους που την αποθέωσαν.

Υπό τους ήχους κλασικής μουσικής, που ταιριάζει απόλυτα με το concept, οι πίνακες του Van Gogh βγήκαν από τις κορνίζες και τα μπλε και κίτρινα χρώματά τους ξεχύθηκαν στο χώρο. Μαζί τους και τα έντονα τραγικά συναισθήματα του ζωγράφου στα μέρη που έζησε και καλλιτέχνησε, στο Άμστερνταμ, στην Προβηγκία, στο Παρίσι.

Η άψογη οργάνωση της εν λόγω έκθεσης αλλά και εκδήλωσης ανήκει στην εταιρία ΛΑΒΡΥΣ η οποία επιμελήθηκε με κάθε λεπτομέρεια τη φιλοξενία, τη ξενάγηση αλλά και τον περαστό μπουφέ προς τους καλεσμένους.

Τα εδέσματα που σερβιρίστηκαν ήταν πεντανόστιμα και ο αφρώδης οίνος BiancoNero της αποσταγματοποιοίας Τσιλιλή από Μοσχάτο Αμβούργου, ανάλογος της περίστασης.

Συναντήσαμε πολλές σημαντικές προσωπικότητες της καλλιτεχνικής, πνευματικής και επιστημονικής κοινότητας της χώρας όπως δημοσιογράφοι, πολιτικοί και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου. Ο κόσμος ήταν πολύς και ήταν μοναδική ευκαιρία να συνομιλήσουμε μαζί τους και να ακούσουμε τα σχόλιά τους που ήταν ενθουσιώδη.

Από τον χώρο των τεχνών παρευρέθηκαν κορυφαίοι εικαστικοί και τεχνοκριτικοί όπως, Αλέκος Φασιανός, Γιώργος Σταθόπουλος, Μάριος Σπηλιόπουλος, Έπη Νικολακοπούλου, Μάνος Στεφανίδης, Θεοδόσης Δαυλός, Γιώργος Ξένου αλλά και άλλοι καλλιτέχνες, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, μουσικοί και τραγουδιστές όπως, Γιώργος Νταλάρας, Ελένη Ράντου, Γιάννης Βούρος, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Έφη Μουρίκη, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Άκης Σακελλαρίου, Ρένος Χαραλαμπίδης, Εύα Στυλάντερ, Άννα Φόνσου, Δήμητρα Χατούπη, Κερασία Σαμαρά, Κοραής Δαμάτης, Νίκος Καμτσής, Γιώργος Γιαννόπουλος, Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Μαίρη Βιδάλη, Κλέων Γρηγοριάδης, Γιάννης Καλαβριανός, Άγγελος Παπαδημητρίου, Κέλλυ Σταμουλάκη, Έβελυν Σιούπη, Δημήτρης Αποστόλου, Βασίλης Λέκκας, Μανώλης Μητσιάς, Κώστας Μακεδόνας, Βάσω Λασκαράκη κ.α. Στα εγκαίνια προσήλθε και ο πρέσβης της Ολλανδίας, κος Caspar Veldkamp. Από τον επιχειρηματικό κόσμο παραβρέθηκαν οι Βαγγέλης και Σόνια Γεροβασιλείου, Ίων Βορρές, Τάκης και Μαίρη Χριστοφίδη, Περικλής και Πόλυ Ζαμπούνη κ.α. Τέλος τον δημοσιογραφικό χώρο και τα ΜΜΕ εκπροσώπησαν οι Θανάσης Λάλας, Αγγελική Νικολούλη, Μάγδα Παπαγιάννη, Ελεάνα Κυρκιλή, Κατερίνα Τερζοπούλου, Ολυμπιάδα Ολυμπίτη, Σεραφείμ Κοτρώτσος, Άντα Ηλιοπούλου, Πάχος Μανδραβέλης, Τραϊανός Χατζηδημητρίου, Μουχταρίδης Γιώργος κ.ά..

Άπαντες δήλωσαν ενθουσιασμένοι από το θέαμα και από τον τρόπο παρουσίασης των έργων. Τα θετικά σχόλια αυτής της βιωματικής εμπειρίας μεταφέρθηκαν και στην τηλεόραση δια στόματος της ηθοποιού Κωνσταντίνας Μιχαήλ, στους τηλεοπτικούς δέκτες.

Μία πολλαπλά υποσχόμενη οπτική αλλά και αλληλεπιδραστική εμπειρία λοιπόν, που συνεπήρε τους επισκέπτες, με 3.000 πίνακες, σκίτσα αλλά και κινούμενες εικόνες που προβάλλονται σ’ έναν χώρο 1.500 m2 δημιουργώντας μία εκπληκτική απεικόνιση στις πολλαπλές επιφάνειες του χώρου, που ζωντανεύουν το έργο του Van Gogh και αφηγούνται τη ζωή του, διεισδύοντας στον συναισθηματικό του κόσμο, κυριολεκτικά στο σύμπαν του.

Μία εμπειρία που απ’ ότι φάνηκε κι από τις αντιδράσεις των τυχερών θεατών, θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στην μνήμη τους για πάντα.



Η Αγγελική Νικολούλη



Οι Απόστολος Παπαδέλης, Πάνος Χριστόπουλος, Αφροδίτη Χατζησωκράτη, Πολυξένη Γκανούρη και Γιάννης Μουστάκας


Οι Βάσω Λασκαράκη και Γιώργος Γιαννόπουλος


Οι Βλαδίμηρος Κυριακίδης και Έφη Μουρίκη


Cafe de Paris



Οι Ελένη Ράντου και Γιάννης Βούρος



Έπη Νικολακοπούλου και Ίων Βορρές


Οι Φ. Συναδινός, Αλ. Φασιανός, Γ. Νταλάρας, Γ. Μουστάκας και Μαρίζα



Οι Γιώργος Μουστάκας, Ρένος Χαραλαμπίδης και Δημήτρης Αποστόλου



Η Κωνσταντίνα Μιχαήλ



Ο Μανώλης Μητσιάς με τη σύζυγό του


Οι Rob Kirk, Γεωργία Ηλιοπούλου και Caspar Veldkamp


Οι Θανάσης Λάλας, Γιώργος Μουστάκας, Γεωργία Ηλιοπούλου και Μάνος Στεφανίδης


Η Έπη Τρίμη

Keywords
Τυχαία Θέματα