Tzuri Gueta: Η φύση εμπνέει τη σύχρονη τέχνη και το design

13:03 1/2/2017 - Πηγή: Pagenews

Της Ελισάβετ Σπανού

Ένα από τα πλέον υποσχόμενα και δυνατά ονόματα στον τομέα της μόδας και του ντιζάιν τον τελευταίο καιρό, δεν είναι άλλο από αυτό, του Ισραηλινού στην καταγωγή, Tzuri Gueta.

Με σπουδές στην κατασκευή υφάσματος στο Τελ Αβίβ, έψαξε (και προφανώς την βρήκε!) την τύχη του αλλά κι έναν τρόπο να εκφράσει την δημιουργικότητα του, στην πόλη του φωτός.

Ο αυτοαποκαλούμενος "καλλιτέχνης, επιστήμονας και χειροτέχνης" ζει και δημιουργεί στο Παρίσι από το 1996 συνεργαζόμενος με την "αφρόκρεμα" της μόδας ( Jean Paul Gaultier,

Givenchy , Dior, Christian Lacroix, Issey Miyake…). Το 2010 δημιουργεί την δική του συλλογή και την δική του "πατέντα"!

Ένα λάθος στην κουζίνα του, στάθηκε η αφορμή για την δημιουργία ενός ιδιαίτερου τρισδιάστατου "υφάσματος" από σιλικόνη!! Και φυσικές ίνες. Σιλικόνη με την μορφή δαντέλας και υφή "σάρκας" καθώς το υλικό θυμίζει πολύ στην αφή, το ανθρώπινο δέρμα.

Clutches που θυμίζουν κοράλλια ή οστά, κοσμήματα σαν να είναι βγαλμένα από τον βυθό της θάλασσας, ρούχα μοναδικά αλλά κι ιδιαίτερα φωτιστικά επιτρέπουν στον Tzuri Gueta να διεκδικεί το τίτλο ενός από τους πρωτοπόρους, όχι μόνο στη μόδα αλλά και στο ντιζάιν.

Η αγάπη του για τη φύση και ειδικά τη θάλασσα από την οποία έχει τις περισσότερες εικόνες ως παιδί, και η επιρροή που του άσκησε η ηλεκτρονική μουσική, όπως ο ίδιος εχει δηλώσει, τον οδήγησαν να παντρεύει με αριστοτεχνικό τρόπο, τις "φυσικές" μορφές στα αντικείμενα με μια μοντέρνα και ολοκληρωτικά καινούργια οπτική. Οι τιμές του σε λογικά θα έλεγε κανείς πλαίσια σε σχέση με την ιδιαιτερότητα τους, ξεκινάνε από 70 ευρώ ένα δαχτυλίδι και ανεβαίνουν ανάλογα.

Τι καλύτερο από ένα κοράλλι στα χέρια μας!

Keywords
Τυχαία Θέματα