Tσεκούρι στο αφορολόγητο-Κάτω από το όριο των 6.000 ευρώ


Αναφορικά με το τι έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές και την απόσταση που απομένει για την τελική συμφωνία, ενημέρωσαν τους βουλευτές των ΑΝΕΛ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσακαλώτος και η κυρία Αχτσιόγλου εξέφρασαν αισιοδοξία για «κλείσιμο» του SLA (staff level agreement) την ερχόμενη Παρασκευή και για συμφωνία στο Eurogroup της 7ης Απριλίου, καθώς για οριστικοποίηση του τελικού πακέτου σε έκτακτη συνεδρίαση πριν από τις 22 Μαΐου.

Οπως ενημέρωσαν

τους βουλευτές, το αφορολόγητο θα μειωθεί στα 5.900 με 6.000 ευρώ, ενώ στο θέμα των συντάξεων δίνεται αγώνας οι περικοπές να ισχύσουν από το 2020. Ωστόσο, το «τσεκούρι» στις συντάξεις θα αφορά περίπου 900.000 συνταξιούχους, από σύνολο 2,5 εκατομμυρίων.

Δύσκολο, όμως, το μέτωπο και στα εργασιακά, καθώς το Ταμείο επιστρέφει στην επιμονή του για πτυχές του ζητήματος.


Την ίδια ώρα, κυβερνητικής πηγές επισημαίνουν και πάλι, την ανάγκη «να επανέλθει η ευρωπαική κανονικότητα στην αγορά εργασίας», ενώ όπως όλα δείχνουν η θέση τους δυσχεραίνει με δεδομένο ότι πόνταραν στα εργασιακά ως «αντίδοτο» στα σκληρά μέτρα που θα κληθούν να ψηφίσουν οι βουλευτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα