Toyota Avensis 1.6 D-4D


H ανανεωμένη ναυαρχίδα της Toyota στην κατηγορία των μεσαίων μοντέλων δεν περνάει απαρατήρητη στο δρόμο. Το τρίτης γενιάς Avensis περηφανεύεται – και γίνεται επιτέλους πιο ευπαρουσίαστο– τόσο για τις πάνω από χίλιες παρεμβάσεις που έχουν γίνει από τους ιάπωνες σχεδιαστικές και μηχανικούς, σε ένα μοντέλο που έχει σημειώσει στο παρελθόν σημαντικές εμπορικές επιτυχίες.

Οδηγώντας την έκδοση με τον 1.6D-4D αντιλαμβάνεσαι άμεσα στα δύο μεγάλα του πλεονεκτήματα: το πρώτο είναι η ροπή ( των 270 Nm από τις 1.750 – 2.250 σ.α.λ.)

και συνολικά οι επιδόσεις του και το δεύτερο – στο οποίο οι μηχανικοί έχουν δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα – είναι η οικονομία καυσίμου.

Το μοτέρ συνδυάζεται με ένα μακριά κλιμακωμένο 6άρι κιβώτιο ταχυτήτων, στοιχείο που βοηθάει το μακρύ Avensis να κινείται με άνεση. Σε πραγματικές συνθήκες τα 5,5 λίτρα/100χλμ. – το εργοστάσιο αναφέρει 4,2 λίτρα/100χλμ - είναι η συνηθέστερη μέτρηση που βλέπαμε κατά τη διάρκεια της πολυήμερης δοκιμής μας σε μικτές διαδρομές – και ομολογουμένως σε αστικές ως επί το πλείστον διαδρομές που πάντα είναι πιο απαιτητικές σε καύσιμο. Ο θόρυβος στο εσωτερικό του έχει μειωθεί σημαντικά, χάρη στην βελτιωμένη ηχομόνωση. Σε επιδόσεις, η επιτάχυνση από τα 0-100χλμ/ώρα πραγματοποιείται σε 11΄΄ ενώ το μεσαίο ιαπωνικό μοντέλο μπορεί να πιάσει σε τελική τα 180χλμ/ώρα.

Το πακέτο της ενεργητικής ασφάλειας περιλαμβάνει το σύστημαToyota Safety Sense. Αυτό σημαίνει ότι ο οδηγός έχει το Pre-Collision System που μειώνει την ταχύτητα ή φρενάρει το αυτοκίνητο σε περίπτωση επικείμενου ατυχήματος και λειτουργεί με ταχύτητα από 10 έως 80 χλμ/ώρα. Ιδιαίτερα σημαντικό και το σύστημα LaneDeparture Alert που ενημερώνει τον οδηγό για αθέλητη αλλαγή λωρίδας, το Automatic High Beam που ανάβει ή σβήνει την μεγάλη σκάλα των φώτων και το Road Sign Assist που αναγνωρίζει τις πινακίδες κυκλοφορίας, ενημερώνοντας τον οδηγό.

Στο εσωτερικό του έχουμε πλέον να κάνουμε ένα από τα πιο ευρύχωρα μοντέλα της κατηγορίας, με τους πίσω επιβάτες να απολαμβάνουν μεγάλο χώρο για τα πόδια και χωρίς να αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα με το ύψος τους. Με μήκος 4,7 μέτρα, το σαλόνι του είναι επαρκές για πέντε επιβάτες ενώ ο χώρος των αποσκευών αγγίζει τα 509 λίτρα, τιμή που θα εκτιμηθεί με θετικό τρόπο από τους οικογενειάρχες. Μας κέρδισε ως προς τη χρήση και την ευκρίνεια η μεγάλη έγχρωμη οθόνη αφής των 8 ιντσών που συνδυάζεται με το νέο σύστημα πολυμέσων και πλοήγησης Touch & Go δεύτερης γενιάς . Στο δια ταύτα, το ντίζελ Avensis υπόσχεται χώρους, οικονομικές διαδρομές και ένα ιδιαίτερα δελεαστικό εξοπλιστικό πακέτο.

Keywords
Τυχαία Θέματα