Spiegel: Και ένας Έλληνας στους συλληφθέντες στο Αμβούργο


Σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel Online, που επικαλείται τις εισαγγελικές αρχές του Αμβούργου, ανάμεσα στους συλληφθέντες για τα επεισόδια στο Αμβούργο είναι και ένας Έλληνας.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες είναι Γερμανοί, Ιταλοί, Ελβετοί και λιγότεροι από τη Ρωσία

και την Ολλανδία. Σε ό,τι αφορά την Ισπανία, ο ανταποκριτής του ARD στη Μαδρίτη μετέδωσε ότι είχε κυκλοφορήσει σύνθημα σε όλους τους ακροαριστερούς να προετοιμαστούν για να ρίξουν το Αμβούργο στο χάος.

Στους τοίχους σπιτιών και λεηλατημένων καταστημάτων βρέθηκαν επιγραφές στα ισπανικά και στα βασκικά. Σύμφωνα με τον γερμανό ανταποκριτή, τουλάχιστον ένας Ισπανός από το Μπιλμπάο συνελήφθη. Το δικαστήριο του Αμβούργου διέταξε την προφυλάκιση 51 ατόμων, οι περισσότεροι άνδρες κάτω των 30 χρονών.

Υπενθυμίζεται ότι η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung σε άρθρο της με τίτλο «Οι ταραξίες του G20 ήρθαν από όλη την Ευρώπη» επισημαίνεται ότι «σύμφωνα με την αστυνομία του Αμβούργου, οι συλληφθέντες προέρχονται από χώρες όπως την Ελλάδα, την Ελβετία, την Ισπανία και τη Σουηδία. Ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ ανέφερε μάλιστα ότι οι αναρχικοί κύκλοι προετοιμάζονταν εδώ και δύο χρόνια για τις διαδηλώσεις κατά του G20 και εισήγαγαν ‘υλικό’ για τα επεισόδια ήδη πριν ξεκινήσουν οι αυστηρότεροι συνοριακοί έλεγχοι».

Keywords
Τυχαία Θέματα