Sony: Ξεκινά και πάλι την παραγωγή βινυλίων

08:07 6/7/2017 - Πηγή: Pagenews

Σχεδόν 30 χρόνια μετά, οι πληροφορίες θέλουν την Sony να ξεκινά ξανά την παραγωγή βινυλίων και ο λόγος είναι πως τα βινύλια θεωρούνται και πάλι trendy.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει η Agence France-Presse, η Sony θα ξεκινήσει σύντομα την παραγωγή σε ένα εργοστάσιο νοτιοδυτικά του Τόκιο και οι δίσκοι αναμένονται ξανά στην αγορά από τον Μάρτιο του 2018.

Παρόλο

που η Sony δεν διευκρίνισε το είδος των δίσκων που θα κατασκευάσει, αναφέρεται ότι θα περιλαμβάνουν παλαιότερα, δημοφιλή ιαπωνικά τραγούδια, καθώς και σύγχρονη μουσική.

Μια τέτοια κίνηση μπορεί να ακούγεται περίεργη, αλλά δεδομένου ότι το 2016 πωλήθηκαν περί τα 25 εκατομμύρια βινύλια, είναι απόλυτα λογικό η Sony να επιστρέφει εκεί. Η βρετανική HMV, άνοιξε επίσης ξανά κατάστημα που πουλά και βινύλια στην πόλη Shibuya και η ζήτηση είναι αρκετά μεγάλη. Το 60% των προϊόντων που διαθέτει το κατάστημα είναι βινύλια.

Είναι σαφές ότι το βινύλιο έχει κάνει comeback, αλλά η Sony λέει δυσκολεύεται να βρει μηχανικούς που ξέρουν πώς να το κατασκευάσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα