Nissan Qashqai: Κάτι παραπάνω από ανανέωση


Η λέξη ανανέωση το αδικεί. Το Nissan Qashqai δεν ανανεώθηκε απλώς, αλλά, δέχθηκε ευχάριστα άφθονες αλλαγές, που το θέτουν σε ακόμη πιο δυναμική τροχιά. Άλλωστε, είναι το πρώτο σε πωλήσεις crossover στην Ευρώπη, μοντέλο που κερδίζει συνεχώς έδαφος από το 2007, όταν και πρωτοπαρουσιάστηκε.

Με απλά λόγια, το Qashqai είναι το πιο επιτυχημένο μοντέλο στην Ευρώπη στην 83χρονη ιστορία της Nissan,

με περίπου 2,3 εκατομμύρια πωλήσεις, από τότε που κυκλοφόρησε η αρχική του έκδοση το 2007.

Οι αναβαθμίσεις επικεντρώνονται στον σύγχρονο, νέο εξωτερικό σχεδιασμό, στα ακόμα πιο υψηλά επίπεδα ποιότητας στο εσωτερικό, στην βελτιωμένη οδηγική εμπειρία, αλλά και στην προσθήκη νέων τεχνολογιών του Nissan Intelligent Mobility.

Επίσης, το νέο μοντέλο θα φέρει και το σύστημα αυτόνομης οδήγησης, την ProPILOT της Nissan. Το νέο Qashqai, παρουσιάστηκε στο περασμένο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, και ήδη διατίθεται εμπορικά και στην Ελλάδα.

Ο κ. Τάκης Θεοχαράκης, αντιπρόεδρος της φίρμας και ο Mάριος Μπαρκής εμπορικής διευθυντής της Nissan Nικ. Ι. Θεοχαράκης κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου μοντέλου.

Η έκδοση Techna+ στο Qashqai, έρχεται να προστεθεί στις υπάρχουσες Energy, Acenta, N-Connecta και Techna, με αποκλειστικά νέα χαρακτηριστικά υψηλής ποιότητας, απευθυνόμενη στους αγοραστές που αναζητούν το “απόλυτο” Qashqai.

Στην καμπίνα, τα νέα καθίσματα υψηλής ποιότητας είναι επενδεδυμένα με μαλακό δέρμα nappa, ενώ το κάθισμα του οδηγού διαθέτει ηλεκτρικά ελεγχόμενη πνευματική οσφυϊκή υποστήριξη τεσσάρων κατευθύνσεων.

Στάνταρ στην έκδοση Techna + είναι το νέο σύστημα ήχου BOSE Premium οκτώ ηχείων, ενώ εξωτερικά η έκδοση έρχεται με καλύμματα καθρεπτών σε χρώμα ασημί και με ράγες οροφής.

Στα νέα του καλούδια η δορυφορική πλοήγηση NissanConnect με οθόνη αφής (στάνταρ στις εκδόσεις N-Connecta και άνω, προαιρετική στην Acenta), που προσφέρει τόσο ένα έξυπνο διαδραστικό περιβάλλον λειτουργιών για τον χρήστη, όσο και μια νέα εμφάνιση.

Ο χώρος αποσκευών είναι επίσης ευέλικτος στην φόρτωση με χωρητικότητα 430 λίτρων που αυξάνεται στα 860 λίτρα, όταν τα πίσω καθίσματα αναδιπλωθούν σε διάταξη 60:40.

Η εμπρόσθια κάμερα, χάρη στην πρωτοποριακή τεχνολογία της Nissan, τώρα είναι διακριτικά τοποθετημένη στο χρωμιομένο περίγραμμα της γρίλιας και αναπαραγάγει εικόνα για το Intelligent Around View Monitor του Qashqai, που αποτελεί το καινοτόμο σύστημα πανοραμικής θέασης 360° της Nissan.

Οι τεχνολογίες που ξεχωρίζουν

Το ProPILOT θα ελέγχει το σύστημα διεύθυνσης, την επιτάχυνση και το φρενάρισμα σε μια λωρίδα κυκλοφορίας σε αυτοκινητόδρομους, τόσο σε συνθήκες βεβαρυμένης κυκλοφορίας όσο και στις υψηλές ταχύτητες. Βασίζεται στις τρεις τεχνολογίες Lane Keep Assist (LKA), Intelligent Cruise Control (ICC) και Traffic Jam Pilot (TJP). Εύχρηστο στη χρήση, το ProPILOT θα ενεργοποιείται μέσω ενός κουμπιού στο τιμόνι του Qashqai. Οι πληροφορίες θα εμφανίζονται στον κεντρικό πίνακα οργάνων. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το ProPILOT θα είναι διαθέσιμες όταν θα ξεκινήσει η εμπορική διάθεσή του.

Πέρα από τα παραπάνω, στο Qashqai έχουν προστεθεί και νέες τεχνολογίες του Nissan Intelligent Mobility. Μια εξ αυτών είναι η οπίσθια ειδοποίηση Cross Traffic Alert, που έρχεται να μετριάσει τον κίνδυνο πρόσκρουσης στις χαμηλές ταχύτητας κατά την αναστροφή σε έναν χώρο στάθμευσης. Το συγκεκριμένο σύστημα είναι τώρα διαθέσιμο για πρώτη φορά, δίνοντας οπτικές και ακουστικές προειδοποιήσεις στον οδηγό όταν κινείται με την όπισθεν και αντιληφθεί όχημα κοντά του.

Το Qashqai συνεχίζει να προσφέρεται με τα συστήματα Traffic Sign Recognition (Αναγνώριση Πινακίδων Κυκλοφορίας), Intelligent Driver Alertness (Ευφυής Ειδοποίηση Οδηγού), Intelligent Park Assist (Eυφυής Υποβοήθηση Στάθμευσης), Intelligent Around View Monitor (Ευφυές Σύστημα Πανοραμικής Θέασης) και Lane Departure Warning (Προειδοποίηση Απόκλισης από την Λωρίδα Κυκλοφορίας). Με τα νέας γενιάς συστήματα ελέγχου που έχουν προστεθεί σε πολλές από τις τεχνολογίες του αυτοκινήτου, η Nissan επιτυγχάνει τη βελτιστοποίηση της απόδοσης των επιμέρους λειτουργιών τους.

Στη γκάμα των μοτέρ ξεχωρίζει ο 1.5 λίτρων ντίζελ κινητήρας, των 110 ίππων που υπόσχεται κατανάλωση καυσίμου 3,8 λίτρα/100χλμ.

Τo νέο Nissan QASHQAI ξεκινά από τις 19.190€, για τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης των 1.2 λίτρων (115PS) και από 21.790 € για τον κινητήρα diesel 1.5 dCi.

Keywords
Τυχαία Θέματα