Mini Countryman: Δίνει ρεσιτάλ εντός και εκτός δρόμου


Με soft crossover εξωτερική εμφάνιση, το νέο – και δεύτερης γενιάς - Mini Countryman, που προσφέρεται στην ελληνική αγορά, βάζει στο στόχαστρο τους πιο δραστήριους υποψήφιους αγοραστές, οι οποίοι λατρεύουν τις ορεινές περιηγήσεις, τα βουνά, και τις λάσπες.

Προσφέρει αρκετά πλεονεκτήματα – όπως το αυξημένο ύψος από το έδαφος – που του δίνουν ένα ισχυρό αβαντάζ στις εκτός δρόμου διαδρομές.

Το μεγάλο του ατού του Countryman είναι το εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης, το σύστημαALL 4,

που διατίθεται προαιρετικά. Η νέα έκδοση του συστήματος AWD αντιδρά γρήγορα και με ακρίβεια στις μεταβαλλόμενες συνθήκες κάτι που διαπιστώσαμε στην πρώτη μας οδηγική εμπειρία.

Επίσης, ο ηλεκτρονικός έλεγχος του συστήματος είναι συνδεδεμένος με το Dynamic Stability Control DSC , επομένως αντιλαμβάνεται έγκαιρα την όποια ανάγκη προσαρμογής της κατανομής ισχύος.

Εσωτερικό οικογενειακών προδιαγραφών

Το νέο MINI Countryman είναι περίπου 20 εκατοστά μακρύτερο από τον προκάτοχό του και σχεδόν 3 εκατοστά φαρδύτερο. Το μεταξόνιό του έχει αυξηθεί κατά 7,5 εκατοστά .

Αυτό συνεπάγεται σημαντική αύξηση της ευρυχωρίας με πέντε καθίσματα κανονικών διαστάσεων, όντας ένα οικογενειακό μοντέλο με πολυχρηστικούς χώρους. Με γνώμονα τις μεγαλύτερες διαστάσεις, το νέο μοντέλο έχει ένα σαφώς πιο ευρύχωρο σαλόνι που δεν θα δυσκολευτεί να φιλοξενήσει έως και πέντε εύσωμους επιβάτες. Στα συν του μοντέλου η υπερυψωμένη καμπίνα, που δίνει μια καλή περιμετρική ορατότητα. Ο χώρος των αποσκευών ξεκινάει από τα 450 και αγγίζει έως τα 1.390 λίτρων , ανάλογα με την αναδίπλωση.

Υπάρχει πλειάδα ηλεκτρονικών συστημάτων που το απαρτίζουν, με τον οδηγό να μπορεί να ελέγχει αρκετές σημαντικές λειτουργίες μέσω του Head-Up Display που προβάλλονται ( πχ την ταχύτητα, κατανάλωση κ.α.) στο παρμπρίζ.

Κινητήρες

Οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν αρκετές επιλογές σε κινητήρια σχήματα κάτω από το καπό. Εφαλτήριο είναι το νέο μοτέρ βενζίνης 1,5 λίτρων με 136 ίππους ενώ τα ντίζελ είναι 2λιτρα και αποδίδει 150 ίππους ενώ υπάρχει και έκδοση με 190 ίππους. Στην κορυφή το Cooper S Countryman, που κινείται με τον 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα, με χωρητικότητας 1.998 κ.εκ., απόδοσης 192 ίππων και 280 Nm ροπής.

Όλες οι εκδόσεις μοτέρ μπορούν να συνδυαστούν με τετρακίνηση και αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων, εκτός από την έκδοση βενζίνης που έχει κιβώτιο έξι σχέσεων.

Τέλος, υπάρχει και η πιο δυναμική εκδοχή, η John Cooper Works Countryman με απόδοση 231 ίππους, που είναι ο ισχυρότερος κινητήρας που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε μοντέλο Mini, όπως αναφέρει και η φίρμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα