Merck: Επιχορήγηση 1 εκατ. ευρώ για την καινοτομία στην Ογκολογία


Με γνώμονα την πρωτοπόρο έρευνα στην εξατομικευμένη θεραπεία των συμπαγών όγκων, η φαρμακευτική εταιρία Merck, ανακοίνωσε τους αποδέκτες της τρίτης ετήσιας «επιχορήγησης για την καινοτομία στην Ογκολογία», ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Οι τρεις νικητήριες προτάσεις οι οποίες εστιάζουν στον καρκίνο του μαστού, του παχέος εντέρου και του πνεύμονα, επιλέχθηκαν από 405 συνολικά αιτήσεις που αντιπροσωπεύουν 49 χώρες, κατόπιν μίας συνολικής αξιολόγησης

από μία ανεξάρτητη επιστημονική επιτροπή, αποτελούμενη από διεθνώς αναγνωρισμένους ογκολόγους.

Οι νικητές της επιχορήγησης για την καινοτομία στην Ογκολογία για το 2016 είναι:

Alberto Bardelli, Πανεπιστήμιο Torino, Ιταλία, για την πρότασή του: «Η ετερογένεια και η κλωνική εξέλιξη ως μια θεραπευτική ευκαιρία για καρκίνους του παχέος εντέρου».

Enriqueta Felip, Ινστιτούτο Ογκολογίας Vall d’Hebron, Ισπανία, για την πρότασή της: «Νέες τεχνολογίες για νέες θεραπείες: η υγρή βιοψία συναντά την ανοσοθεραπεία».

Dr. Dongxu Liu, Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας Auckland, New Zealand για την πρότασή του: «Πώς η έκφραση SHON* σε όγκους προσδιορίζει την αποτελεσματικότητα της ενδοκρινικής θεραπείας στον καρκίνο του μαστού;».

«Η επιχορήγηση για την καινοτομία στην Ογκολογία αποτελεί ένα παράδειγμα της δέσμευσης της Merck στην επιστημονική καινοτομία του τομέα της ογκολογίας. Είμαστε περήφανοι που στηρίζουμε την πρωτοποριακή εργασία που ωθεί τα όρια της δημιουργικότητας και της επιστήμης προκειμένου να προσφέρουμε καινοτομία που εξελίσσεται, με προοπτική να βελτιώσει τις ζωές των ασθενών με καρκίνο στο άμεσο μέλλον», δήλωσε ο Dr. Steven Hildemann, επικεφαλής του Ιατρικού Τμήματος και του Τμήματος Ιατρικών Υποθέσεων και Ασφάλειας του βιοφαρμακευτικού τομέα της Merck.

Κάθε χρόνο, η Merck προσφέρει επιχορηγήσεις που ανέρχονται συνολικά σε 1 εκατομμύριο ευρώ μέσω του προγράμματος «επιχορήγησης για την καινοτομία στην Ογκολογία», για την ανάπτυξη ερευνητικών πρωτοβουλιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα