LG: Ετοιμάζει τα δικά της mobile chipsets!


H LG το 2014, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων εταιρειών όπως Samsung και Huawei, λάνσαρε το δικό της chipset, το οποίο ονόμασε NUCLUN. Ωστόσο, το chipset μπήκε σε μια μόνο συσκευή και δεν κυκλοφόρησε στο ευρύ κοινό.

Η LG προέβη πριν από λίγες ημέρες στην κατοχύρωση πατεντών που έφεραν την ονομασία «LG KROMAX Processor» και «LG EPIK Processor» και οι οποίες κατηγοριοποιούνται ως Chips [integrated circuits], Multiprocessor chips.

Και, παρά το γεγονός ότι δεν

είμαστε καθόλου σίγουροι ότι αυτοί οι επεξεργαστές θα κάνουν το επίσημο ντεμπούτο τους στην αγορά, η Intel είχε επιβεβαιώσει λίγο καιρό πριν ότι ετοιμάζει LG-made ARM smartphone chips στα εργοστάσιά της. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο επεξεργαστής θα είναι αρχιτεκτονικής των 10nm.

Εκτός και αν τα σχέδιά της αλλάξουν άρδην ξανά, ίσως δούμε μελλοντικά smartphones της εταιρείας με LG-made επεξεργαστές.

Nα σημειωθεί ότι δεν θα πρέπει να αναμένουμε ότι ένα τέτοιο SoC θα καταφθάσει σε μια ναυαρχίδα, τουλάχιστον στην αρχή. Θα επιλέξει την ασφαλή οδό, τοποθετώντας το σε μια οικονομική συσκευή και στο μέλλον θα κρίνει αν μπορεί να υλοποιήσει κάτι τέτοιο. Και αυτό, γιατί το NUCLUN είχε αποδειχθεί μια αποτυχία με πολύ κακές επιδόσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα