Honda: Προσεχώς…όλο προσόντα!


Από όλα θα έχει το μενού της Honda στο πολυσχιδές και λαμπερό σαλόνι ( το πρώτο ευρωπαϊκό της χρονιάς) της Γενεύης. Η ιαπωνική φίρμα ρίχνει στην αρένα των γρήγορων κόμπακτ μοντέλων το νέο Honda Civic Type R, μοντέλο που θα αναδείξει το ταλέντο των σπορ επιδόσεων του, εντός και εκτός πίστας. Το Type R θα εφοδιάζεται με τον τελευταίο βενζινοκινητήρα 2.0 VTEC TURBO της Honda.

Η παραγωγή του αναμένεται να ξεκινήσει το καλοκαίρι, οπότε οι πωλήσεις του μάλλον θα τρέξουν προς τα τέλη του 2017.

Τα δύο επόμενα μοντέλα που θα «πλευρίσουν» το αγωνιστικών επιδόσεων Civic Type R ποντάρουν στις οικολογικές ευαισθησίες των μελλοντικών οδηγών. Το πρώτο είναι το Clarity Fuel Cell, που όπως ισχυρίζεται η ιαπωνική φίρμα θα είναι το πιο προηγμένο όχημα κυψελών καυσίμου παγκοσμίως καθώς προσφέρει εξαιρετικά μεγάλη αυτονομία 620 χλμ/ώρα. Το ιαπωνικό μοντέλο θέτει νέα στάνταρ στα μοντέλα που έχουν ως βασικό καύσιμο το υδρογόνο, με άμεσο αντίπαλο το Toyota Mirai. Το τελευταίο είναι το πρώτο μοντέλο ευρείας παραγωγής με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου, διαθέτει έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων , καταναλώνει υδρογόνο, το οποίο αποθηκεύεται σε δύο δεξαμενές υπό πίεση 700 bar και η αυτονομία του αγγίζει τα 480 χιλιόμετρα ενώ ο εφοδιασμός του πραγματοποιείται μέσα σε 3 λεπτά!

Οικολογικών «πεποιθήσεων» είναι και το επόμενο μοντέλο που θα έχουν τη δυνατότητα να δουν οι επισκέπτες στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης. Πρόκειται για το Honda NueV ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο όχημα με μια πρωτοποριακή καινοτομία. Η Honda το ονομάζει ‘συναισθηματικό σύστημα κίνησης’, δηλαδή θα μπορεί να μαθαίνει από τον ιδιοκτήτη του. Ουσιαστικά, με αυτό το σύστημα θα μπορεί να αποτυπώνει τον τρόπο οδήγησης και να καταγράφει τα συναισθήματα του, πίσω από το τιμόνι!

​Το Honda NueV θα απευθύνεται σε οδηγούς που πιστεύουν ότι το αυτοκίνητο του μέλλοντος μπορεί να έχει ρόλο πασπαρτού! Τι σημαίνει αυτό; Το μελλοντικό ηλεκτρικό μοντέλο θα ποντάρει σε τολμηρούς – και ανοιχτόμυαλους πελάτες/ιδιοκτήτες, οι οποίοι θα μπορούν να το μοιράζονται – μέσω ενός αυτοματοποιημένου συστήματος κοινοχρησίας – όταν αυτός δεν το χρησιμοποιεί. Θα μπορεί να παραλαμβάνει τους πελάτες του ( θα λειτουργεί κάτι σαν ταξί!), θα τους πηγαίνει στον προορισμό τους ( μέσω του συστήματος αυτόνομης οδήγησης) ενώ τις ώρες που θα είναι σταθμευμένο, η ηλεκτρική του ενέργεια θα παρέχεται – και θα πουλιέται - στο δημόσιο ηλεκτρικό δίκτυο. Έτσι, για πρώτη φορά θα έχουμε ένα αυτοκίνητο το οποίο θα βγάζει λεφτά για τον ιδιοκτήτη του ενώ είναι παρκαρισμένο!

Keywords
Τυχαία Θέματα