Honda Civic Type R: Πόλεμος 320 ίππων


Το νέο Honda Civic Type R εχει κατασκευαστεί για να φέρνει ρίγη συγκίνησης.

Η εταιρεία αναφέρει ότί είναι βασισμένο σε εντελώς νέες σχεδιαστικές αρχές με αμοιβαία οφέλη για τη δυναμική συμπεριφορά.

Πως ερμηνεύονται όλα αυτά, ή καλύτερα από πού πηγάζουν; Από τον κινητήρα. Τον 2.0λιτρο VTEC TURBO των 320 ίππων με τη μέγιστη ροπή των 400Nm από 2.500 σ.α.λ.!

Η επιτάχυνση 0-100km/h γίνεται σε 5,7 δεύτερα και η τελική

ταχύτητα αγγίζει τα 272km/h, που σημαίνει ότι είναι το πιο γρήγορο, και με την καλύτερη επιτάχυνση μοντέλο στην κατηγορία του. Επίσης, είναι το ταχύτερο Type R που έχει περάσει ποτέ από το Nürburgring Nordschleife με χρόνο γύρου 7: 43.8.

Ένα νέο βολάν μονής μάζας σε συνδυασμό με το ‘στρωτό’ εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο μειώνει την αδράνεια του συμπλέκτη κατά 25%, και συνδυάζεται με μικρότερη τελική σχέση μετάδοσης κατά 7% για βελτιωμένη απόκριση κατά την επιτάχυνση. Επίσης, ένα ελαφρύ, άκαμπτο αμάξωμα – προϊόν καινοτόμων, νέων τεχνικών σχεδιασμού & κατασκευής – συμπληρώνει το χαμηλότερο κέντρο βάρους και το νέο, προηγμένο σύστημα ανάρτησης, συμβάλλοντας στη δυναμική συμπεριφορά του οχήματος.

Η νέα πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων του Type R βελτιώνει την οδηγική άνεση και την ευστάθεια στις υψηλές ταχύτητες.

Το 2017 Type R διαθέτει μεγαλύτερη σειρά προγραμμάτων οδήγησης, προσθέτοντας μία ρύθμιση ‘Comfort’ στο στάνταρ ‘Sport’ και στο ‘+R’ mode που προορίζεται για την αγωνιστική πίστα.

Το Type R θα εξάγεται σε όλη την Ευρώπη. Πότε; Υπομονή παρακαλώ…

Keywords
Τυχαία Θέματα