Google Pixel 2 - Pixel 2 XL: Παρουσίαση της δεύτερης γενιάς των Pixel phones (vids)


Μεγάλοι πρωταγωνιστές της τελευταίας παρουσίασης της Google δεν είναι άλλοι από τα Google Pixel 2 και Google Pixel 2 XL, με τα οποία φιλοδοξεί να υλοποιήσει το όραμα για εξυπνότερα και απλότερα στη χρήση smartphones. Η εταιρεία πέταξε

απευθείας το καρφάκι της λέγοντας ότι η μοναδική διαφορά των δύο μοντέλων είναι το μέγεθος και δεν κρατά αποκλειστικές λειτουργίες για το μεγαλύτερο μέγεθος.

Google Pixel 2 XL

Οι επιρροές του LG V30 είναι εμφανείς από την 18:9 P-OLED οθόνη, ενώ τα bezels είναι λίγο πιο παχιά λόγω των ενσωματωμένων stereo ηχείων. H οθόνη είναι 6 ιντσών και είναι ψηλότερη αλλά όχι πιο πλατιά από την αντίστοιχη του πρώτου Pixel XL. H ανάλυση είναι 1440x2880 (538 ppi) και έχει ειδική επίστρωση για βελτιωμένη ευκρίνεια υπό το φως του ηλίου. Με το Google 8.0 Oreo έχει και τη λειτουργία Always On Display.

Η οθόνη προστατεύεται από Gorilla Glass 5 με κυρτές άκρες (3D Arc Glass), ενώ έχει γυαλί και στην πλάτη. Το υπόλοιπο σώμα είναι από αλουμίνιο. Η προστασία από το νερό είναι η βασική, IP67, αλλά βελτιωμένη σε σχέση με το IP53 του πρώτου Pixel.

Διαθέτει μια μονή κάμερα στο μπροστινό και μία μονή στο πίσω μέρος. Η βασική του έχει πλέον OIS και 12MP αισθητήρα, ενώ υποστηρίζει και επεξεργασία εικόνας επόμενης γενιάς. Η selfie cam είναι παραμένει απαράλλαχτη στα 8MP και διάφραγμα f/2.4.

Ο επεξεργαστής είναι ο κορυφαίος Snapdragon 835, ενώ διαθέτει 4GB RAM και λειτουργικό φυσικά το Android 8.0 Oreo. Ο αποθηκευτικός χώρος αυξήθηκε στα 64GB και στα 128GB. Η μπαταρία παραμένει η ίδια στα 3,520mAh.

Η Google προσέθεσε eSIM στα νέα τηλέφωνα, η οποία θα χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με το Google Fi δίκτυο, αλλά και σε συνεργασία με παρόχους που μπορούν να το υποστηρίξουν. Υπάρχει και nano-SIM θύρα φυσικά.

Το Google Pixel 2 θα κυκλοφορήσει στα μέσα Νοέμβρη με αρχική τιμή τα 940€ (850$) για το μοντέλο με τα 64GB και 1050€ (950$) για το μοντέλο με τα 128GB. Προ-παραγγελίες έχουν ξεκινήσει ήδη για αρκετές χώρες. Η Ελλάδα δεν είναι μέσα σε αυτές.

Google Pixel 2

To Goole Pixel 2 διατηρεί τα παχιά bezels στο μπροστινό μέρος για τα stereo ηχεία, αλλά παραμένει σε μεγάλο βαθμό όμοια με την περσινή εκδοχή. Η οθόνη είναι ίδια, στις 5 ίντσες με ανάλυση 1080p. Και τα δύο τηλέφωνο έχουν ένα χαρακτηριστικό που έχουν δανειστεί από το HTC U11, όπου η συσκευή μπορεί να εντοπίσει πίεση στα πλαϊνά μέρη της για να εκτελέσει διάφορες εντολές, όπως για παράδειγμα ενεργοποίηση της Google Assistant.

Και αυτό έρχεται με τον Snapdragon 835 και μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο, αλλά και OIS στην κάμερα επίσης. Τα δύο Pixel 2 μοντέλα έρχονται με δωρεάν Google Photos αποθηκευτικό χώρο.

To Google Pixel 2 θα κυκλοφορήσει στις 17 Οκτωβρίου με αρχική τιμή τα 800€ (650$). Θα διατίθεται στα χρώματα Kindla Blue, Just Black και Clearly White.

Keywords
Τυχαία Θέματα