Game of Thrones: Σε αυτές τις χώρες γυρίστηκαν σκηνές της αγαπημένης σειράς (pics &vid)


Σε εξαιρετικές τοποθεσίες όπως το Ντουμπρόβνικ και η Σεβίλλη γυρίστηκαν πολλές σκηνές της πιο δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς στα χρονικά, Game Of Thrones.

Η αλήθεια είναι ότι όταν ταξιδεύετε σε μία χώρα παρακινήστε από τον πολιτισμό και την ιστορία της. Όμως για κάποιες επιλογές σας επηρεαστήκατε από την τηλεόραση και το διαδίκτυο…

Σκεφτείτε για παράδειγμα την ταινία EuroTrip. Προώθησε ευρεία ευρωπαϊκά στερεότυπα, ενθαρρύνοντας τους νέους να γυρίσουν την Ευρώπη για μια καλοκαιρινή

περιπέτεια πριν από το κολέγιο. Σίγουρα πολλοί παρακινήθηκαν. Χώρες όπως η Ισπανία ήταν πάντα περιζήτητοι προορισμοί, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να παρακάμψει το γεγονός ότι ορισμένα ευρωπαϊκά μέρη έχουν γίνει πιο δημοφιλή μετά την έναρξη της σειράς Game Of Thrones του HBO.

Μια έκθεση του Tripadvisor δείχνει ότι μετά τα γυρίσματα σε συγκεκριμένα, οι ντόπιοι είδαν εκπληκτική αύξηση του τουριστικού ενδιαφέροντος κατά 120%.

Δείτε παρακάτω ποια μέρη φιλοξένησαν, σύφμωνα με το mygreekholiday.gr, τους Stark και άλλους πρωταγωνιστές της σειράς:

Real Alcázar Palace-Σεβίλλη, Ισπανία

Εδώ γυρίστηκαν οι σκηνές για τον Οίκο του Dorne. Το Alcázar είναι φημισμένο ισπανικό παλάτι που συμπεριελήφθη στα μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco το 1987. Περιέχει στοιχεία από την αραβική περίοδο μέχρι την Αναγέννηση.

Klis Fortress- Δαλματία, Κροατία

Η Δαλματία είναι ιστορική περιοχή της ανατολικής Αδριατικής. Στη σειρά η περιοχή παρουσιάστηκε ως η πόλη Mereen με σκηνές της Daenerys Targaryen. Στην πραγματικότητα αυτό το οχυρό χτίστηκε από τους Ιλλύριους. Αργότερα χρησιμοποιήθηκε από Κροάτες ιππότες και εν συνεχεία επεκτάθηκε σε οχυρό κατά τη διάρκεια των οθωμανικών πολέμων.

Ballintoy Harbour in County Antrim, Βόρεια Ιρλανδία

Εδώ γυρίστηκαν οι σκηνές για τα Σιδερένια νησιά με την Γιάρα Γκρέιτζοϊ. Πρόκειται για ένα ήρεμο λιμάνι με το ψαροχώρι που ονομάζεται Ballintoy.

Vatnajökull National Park, Iσλανδία

Ήρθε η σειρά για το περίφημο Τείχος. Το μοναδικό μέρος που αντιστέκεται στους λευκούς οδοιπόρους. Στην πραγματικότητα το πάρκο είναι ένα από τα μεγαλύτερα σε όλη την Ευρώπη. Λόγω των κλιματικών αλλαγών, αν επιθυμείτε να το επισκεφτείτε να είστε προετοιμασμένοι για το ψύχος ή να επιλέξετε πιο ζεστή ημέρα.

Dubrovnik, Κροατία

Το Ντουμπρόβνικ και ειδικά η παλαιά πόλη έχει ανακηρυχθεί μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco από το 1979. To τοπίο θυμίζει έντονα το περίφημο King’s Landing. Εδώ έγιναν γυρίσματα για την βασίλισσα Cercei…

Keywords
Τυχαία Θέματα