Freddie Mercury: Σαν σήμερα γεννήθηκε ο τραγουδιστής των Queen (vid)

14:55 5/9/2017 - Πηγή: Pagenews

Σαν σήμερα, στις 5 Σεπτεμβρίου του 1946 γεννήθηκε ο Freddie Mercury, τραγουδιστής της θρυλικής μπάντας Queen.

Ο γνωστός performer, γεννήθηκε σαν σήμερα στη Ζανζιβάρη της Τανζανίας ως Farrokh Bulsara και μεγάλωσε εκεί και στην Ινδία πριν η οικογένειά του μετακομίσει στην Αγγλία.

Το 1970, μαζί με τον κιθαρίστα Brian May και τον ντράμερ Roger Taylor

σχημάτισαν τους Queen. Πέθανε σε ηλικία 45 ετών το 1991, από επιπλοκές που του προκάλεσε το AIDS, μια ασθένεια που έμαθε ότι την είχε μια μέρα πριν τον θάνατό του.

Έγραψε πλήθος γνωστών κομματιών που πλέον θεωρούνται ιστορικά, ανάμεσα στα οποία τα: "Bohemian Rhapsody", "Killer Queen", "Somebody to Love", "Don't Stop Me Now", "Crazy Little Thing Called Love", και "We Are the Champions".

Το 2002, βρέθηκε στην 58η θέση σε δημοψήφισμα του BBC με τους 100 Βρετανούς με τη μεγαλύτερη επιρροή, ενώ συνέχεια ψηφίζεται ως ένας από τους κορυφαίους τραγουδιστές στην ιστορία της ποπ μουσικής.

Να σημειωθεί ότι το Hard Rock Cafe διοργανώνει για έβδομη χρονιά την εκδήλωση “Freddie For A Day”, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και τη συγκέντρωση πόρων για την υποστήριξη του έργου του ιδρύματος Mercury Phoenix Trust και τον αγώνα του κατά του AIDS και του ιού HIV.

Keywords
Τυχαία Θέματα