Credit Agricole: Το μεγάλο ρίσκο για την Ελλάδα είναι ο λαός της Ολλανδίας και της Γαλλίας


Το μεγαλύτερο ρίσκο για τη διάσωση της Ελλάδας είναι ο λαός της Ολλανδίας και της Γαλλίας, εν όψει και των εκλογών στις δυο χώρες, να αμφισβητήσουν τη βιωσιμότητα του όλου εγχειρήματος, καθώς επτά χρόνια τώρα φαίνεται να επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό στις διαπραγματεύσεις, σχολίασε στο CNBC

ο αναλυτής της Credit Agricole, Valentin Marinov.

Όπως ανέφερε, Ελλάδα και πιστωτές φαίνεται πως εξακολουθούν να πιστεύουν πως μπορεί να βρεθεί μια λύση, με τους Έλληνες να δεσμεύονται για περισσότερες μεταρρυθμίσεις προκειμένου να πάρουν χρήμα, αλλά τους πιστωτές να συμπεραίνουν έναν χρόνο αργότερα πως η Ελλάδα δεν έχει κάνει αυτά που υποσχέθηκε και πρέπει να δεσμευτεί σε επιπλέον μέτρα. Όμως, σύμφωνα με τον κ. Marinov, «φαίνεται πως ξεμένουμε από χρόνο στις διαπραγματεύσεις για τη διάσωση της Ελλάδας».

«Σε κάποιο σημείο οι επενδυτές και ο Ελληνικός λαός θα αρχίσουν να αμφισβητούν» αυτές τις συμφωνίες Ελλάδας-πιστωτών, και «το μεγάλο ρίσκο τώρα, βραχυπρόθεσμα, είναι ο λαός της Ολλανδίας ή της Γαλλίας να αμφισβητήσει τη βιωσιμότητα του όλου εγχειρήματος, του να επιχειρείται να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη την ώρα που επιχειρείται να περιοριστούν τα ερωτήματα για τη δομή της ευρωζώνης», τόνισε.

Κατά τον ίδιο, «ο μόνος λόγος για τον οποίον το θέμα προσελκύει το ενδιαφέρον, είναι διότι εξελίσσεται τόσο κοντά στις Γαλλικές εκλογές».

Keywords
Τυχαία Θέματα