Brunch time: Δύο wine bar στρώνουν τραπέζι με εκλεκτές ετικέτες κρασιού (pics)


Ω, ναι... brunch. Έγινε μόδα, το αγαπήσαμε και γίνεται σιγά-σιγά συνήθεια πολλών.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Τι στο καλό είναι brunch;

Ο όρος προέρχεται από τη σύζευξη των λέξεων «breakfast» και «lunch», ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτό... Το brunch είναι μια εικόνα: Εσείς καθισμένοι σε ένα όμορφο τραπέζι με φαγητό, όπως αυγά benedict ή scrabbled, ένα σάντουιτς με σολομό και αβοκάντο, ένα ποτήρι κρασί ή ένα κοκτέιλ. Και όλα αυτά σε μια χαλαρή ατμόσφαιρα, όπου συζητάτε με φίλους.

Επειδή, λοιπόν, το brunch είναι

η απόλυτη βόλτα της Κυριακής, σας βρήκαμε τα δύο καλύτερα της Αθήνας και εκείνα που μπορείτε να απολαύσετε με ένα ποτήρι κρασί, που θα γεμίσει αρώματα τον ουρανίσκο σας

MONK Grapes and Spirits

Μόλις ένα στενό κάτω από την πλατεία Αγίας Ειρήνης σας περιμένει ο «μοναχός», ένα wine bar λίγο πιο ξεχωριστό από τα άλλα.

Τις Κυριακές ο σεφ Σταύρος Γιαξής ετοιμάζει brunch τύπου Upper East Side με λαχταριστά εδέσματα. Αβγά στο φούρνο με ναπολιτάνικη σάλτσα, μοτσαρέλα και παρμεζάνα, μεξικάνικα αβγά Benedict με chili con carne, pancakes με σοκολάτα, μπανόφι ή μέλι μπανάνα και κανέλα.

Με λίστα που φτάνει τις 180 ετικέτες, μπορείτε να βρείτε το κρασί εκείνο που σας ταιριάζει, με τον sommelier Βασίλη Παπαδόπουλο να βρίσκεται εκεί για να σας βοηθήσει.

Όλες οι ετικέτες της wine list σερβίρονται σε ποτήρι (150ml ή 75ml). Αυτό διότι στο Monk χρησιμοποιείται το σύστημα Coravin το οποίο μπορεί να “αντλήσει” κρασί από μια φιάλη, δίχως να αφαιρεθεί από αυτό ο φελλός. Αυτό πραγματοποιείται μέσω μιας βελόνας η οποία εισχωρεί στο καψούλι και το φελλό του κρασιού και αφαιρεί την ποσότητα της παραγγελίας, προσθέτοντας, ωστόσο, αδρανές αέριο (Argon 65), το οποίο διατηρεί αναλλοίωτη τη γεύση και την ποιότητα του κρασιού.

Brunch Time: 12:00-18:00

Καρόρη 4, πλατεία Αγίας Ειρήνης, Αθήνα





BoBo - Boheme Bourgeois

Η καρδιά της Αθήνας χτυπά στο Κουκάκι και στο BoBo - Boheme Bourgeois. Ο χώρος του αποπνέει έντονα στοιχεία μοντερνισμού και είναι σχεδιασμένο απο τον ταλαντούχο αρχιτέκτονα Αλέξανδρο Τσονίδη και την ομάδα του Zero Point Developers.

Το μαγαζί με έμβλημα τον ρινόκερο γεμίζει με λαχταριστές γεύσεις και αρώματα και τις Κυριακές σας.

Φτιάχνει πρέτσελ με παστράμι και αγελαδινό τυρί, καγιανά με σύγκλινο και γραβιέρα σε χωριάτικο ψωμί, φρεσκοψημμένα κρουασάν, pancake cheesecake με κρέμα, μαρμελάδα κόκκινων φρούτων και τριμμένο μπισκότο και όχι μόνο.

Φυσικά, και εδώ δεν θα παραλείψετε το κρασί, διότι στο BoBo ξέρουν! Διαθέτει λίστες ελληνικών και διεθνών κρασιών με 100 ετικέτες, με τις 25 να σερβίρονται σε ποτήρι.

Αναστασίου Ζίννη 36, Κουκάκι



Keywords
Τυχαία Θέματα