Bloomberg: Τέλη Φεβρουαρίου τα stress test για τις ελληνικές τράπεζες


Η Τράπεζα της Ελλάδας σχεδιάζει να ξεκινήσει τα stress tests των τεσσάρων συστηματικών τραπεζών της χώρας στα τέλη Φεβρουαρίου με στόχο να έχει καθορίσει πριν την ολοκλήρωση του προγράμματος, μέχρι και τον Ιούνιο, το κατά πόσο θα χρειαστούν νέα κεφάλαια, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμα

του το Bloomberg.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχει ήδη ζητηθεί από τις τράπεζες να στείλουν δεδομένα μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, δήλωσε αξιωματούχος της Τράπεζας της Ελλάδας, ζητώντας να παραμείνει ανώνυμος. Ένας άλλος αξιωματούχος δήλωσε στο Bloomberg ότι τα αποτελέσματα των κεφαλαιακών ελέγχων μπορεί να είναι έτοιμα ακόμη και στο πρώτο μισό του Μαΐου.

«Καθώς η Ελλάδα ετοιμάζεται για την μετά τα Μνημόνια εποχή, με τη λήξη του προγράμματος τον Αύγουστο, η μείωση των κόκκινων δανείων των τραπεζών αποτελεί το πιο σημαντικό ζήτημα», αναφέρει το δημοσίευμα του Bloomberg.

Η είδηση για τα stress tests έρχεται μετά από την απαίτηση του ΔΝΤ τον Ιούλιο για ένα νέο έλεγχο του ενεργητικού των ελληνικών τραπεζών (Asset Quality Review – AQR). Αίτημα το οποίο δημιούργησε προβληματισμό σχετικά με την κατάσταση του τραπεζικού συστήματος και της ελληνικής οικονομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα