Bitcoin: Ξεπέρασε τα 3.400 δολάρια η αξία του

17:00 8/8/2017 - Πηγή: Pagenews

Η αξία του ψηφιακού νομίσματος έφτασε τα 3.451,86 δολάρια τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Coindesk Bitcoin Price Index.


Το ψηφιακό νόμισμα σημείωσε άνοδο 5% στα 3.451,6 δολάρια περίπου 600 δολάρια υψηλότερα από τα επίπεδα της Παρασκευής. Η αξία του νομίσματος έχει τριπλασιαστεί φέτος, ενώ μόνο τον Αύγουστο έχει ενισχυθεί 18%.
Όπως αναφέρει το BBC, η συνολική αξία αγοράς όλων των bitcoins που υπάρχουν αυτή τη στιγμή έχει ξεπεράσει τα 56 δισ. δολάρια.
Όσον αφορά
στο Bitcoin Cash, βρίσκεται αρκετά πιο χαμηλά από τα 727, 54 δολάρια – το «ζενίθ» στο οποίο βρέθηκε στις 2 Αυγούστου. Ωστόσο, το μέλλον του φαίνεται πιο ασφαλές πλέον, αφού το Coinbase, μία από τις κορυφαίες υπηρεσίες «πορτοφολιού»/ ανταλλακτήρια Bitcoin δεσμεύτηκε να το υποστηρίξει, αλλάζοντας «γραμμή»: «Σχεδιάζουμε να έχουμε υποστήριξη για Bitcoin Cash ως την 1η Ιανουαρίου 2018, εφόσον δεν θα προκύψουν επιπλέον ρίσκα μέσα σε αυτό το διάστημα» ανακοίνωσε στο blog του το Coinbase.
Να υπενθυμίσουμε ότι η αξία του Bitcoin σημείωσε μεγάλες διακυμάνσεις τον Ιούλιο, σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας προβληματισμών περί «εμφυλίου» στην κοινότητα, λόγω διαφωνιών γύρω από πιθανές μεθόδους αύξησης της ταχύτητας των συναλλαγών.
Οι διαφωνίες αυτές οδήγησαν τελικά στη δημιουργία του Bitcoin Cash, από χρήστες που δεν ήταν ικανοποιημένοι με τη λύση που επελέγη εν τέλει (Segwit2x).
Keywords
Τυχαία Θέματα