Beat: Σκληρή ανακοίνωση των ελληνικών startups κατά της κυβέρνησης


Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση, πρόθεση της κυβέρνησης μέσω του νομοσχεδίου που προωθεί το υπουργείο Μεταφορών, είναι να τερματίσει την εφαρμογή beat (πρώην Taxibeat) στην Ελλάδα, η οποία όπως λέει είναι μαι παγκόσμια καταξιωμένη πλατφόρμα για κλήση ταξί.

«Η Eλληνική Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων δηλώνει ότι θα σταθεί απέναντι σε κάθε απόπειρα κατάργησης ή περιορισμού της επιχειρηματικής δημιουργικότητας και των σύγχρονων μοντέλων ανάπτυξης,

σε κάθε προσπάθεια παρέμβασης στον υγιή ανταγωνισμό, σε κάθε προσπάθεια δαιμονοποίησης της τεχνολογίας» επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την Ένωση, το νομοθετικό πλαίσιο που εισηγείται το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών είναι μία ενέργεια αντιμεταρρυθμιστική, η οποία δεν καταδικάζει μόνο το The BEAT App αλλά κάθε επιχείρηση της νέας οικονομίας.

«Αναρωτιόμαστε, ποια ελληνική ή ξένη νεοφυής επιχείρηση, θα εκδηλώσει το οποιοδήποτε ενδιαφέρον να επενδύσει και να αναπτύξει δραστηριότητες σε μία χώρα, η οποία ‘’διώκει’’ την καινοτομία και, ανά πάσα στιγμή, μπορεί να ακυρώσει τη λειτουργία της;» διερωτάται η ΕΕΝΕ.

«Ευχόμαστε, η Ελλάδα να γίνει κάποτε μία κανονική χώρα, όπου οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην καινοτομία, θα ενισχύονται, θα ενθαρρύνονται, όπως σε όλα τα ανεπτυγμένα μέρη αυτού του πλανήτη και δεν θα χρειάζεται να καταφεύγουν σε τέτοιες δηλώσεις» καταλήγει η ΕΕΝΕ.

Διαβάστε επίσης: Beat: Αντιδράσεις από τους Θεσμούς για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Μεταφορών

Keywords
Τυχαία Θέματα