BIS: Ανέβαλε την απόφαση για τους νέους κεφαλαιακούς κανόνες των τραπεζών

15:04 3/1/2017 - Πηγή: Pagenews

Ανέβαλαν οι παγκόσμιες εποπτικές τραπεζικές Αρχές την προγραμματισμένη για τις αρχές Ιανουαρίου έγκριση των νέων κεφαλαιακών κανόνων.

Οι Αρχές δηλώνουν ότι χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να ολοκληρώσουν την από καιρό αναμενόμενη και επίμαχη μεταρρύθμιση.

Οι Διοικητές κεντρικών τραπεζών και οι επικεφαλής εποπτικών Αρχών από σχεδόν 30 χώρες επρόκειτο να συναντηθούν στις 8 Ιανουαρίου για να εγκρίνουν τους νέους κανόνες, οι οποίοι θα καθορίζουν το ύψος των κεφαλαίων που θα πρέπει να τηρούν οι τράπεζες

στα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά κέντρα του κόσμου έναντι των δανείων και άλλων στοιχείων του ενεργητικού τους. Οι προτεινόμενες, όμως, αλλαγές δίχασαν, με τις ευρωπαϊκές εποπτικές Αρχές να ανησυχούν ότι θα μειώσουν τον τραπεζικό δανεισμό, που είναι η κύρια πηγή χρηματοδότησης των εταιρειών στην Ευρώπη.

Μετά την αποτυχία να υπάρξει συμφωνία στη Χιλή στα τέλη του 2016, η Επιτροπή της Βασιλείας ανακοίνωσε σήμερα ότι χρειάζεται περαιτέρω εργασία πριν οι νέοι κανόνες τεθούν προς έγκριση από το εποπτικό της συμβούλιο, την ομάδα των διοικητών κεντρικών τραπεζών και επικεφαλής εποπτείας (GHOS).

"Χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να ολοκληρωθεί κάποια εργασία, περιλαμβανομένης της τελικής διαμόρφωσης του πλαισίου", ανέφερε η Επιτροπή Βασιλείας, προσθέτοντας: "Η σύνοδος της GHOS, που αρχικά είχε προγραμματισθεί για τις αρχές Ιανουαρίου, αναβλήθηκε για τον λόγο αυτό. Η Επιτροπή αναμένεται να ολοκληρώσει την εργασία αυτή στο εγγύς μέλλον".

Keywords
Τυχαία Θέματα