Apple: Κέρδισε τη δίκη με την Xiaomi


Η Apple δικαιώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην αγωγή που είχε καταθέσει εναντίον της Xiaomi, σχετικά με την καταχώρηση του εμπορικού ονόματος Mi Pad.

Η υπόθεση δεν είναι πρόσφατη καθώς, ξεκίνησε το 2014 όταν η κινεζική εταιρία, Xiaomi κατέθεσε αίτηση στο Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταχώρηση του εμπορικού σήματος Mi Pad εντός των ορίων της ΕΕ.

Η

Apple αντέδρασε θεωρώντας ότι οι αγγλόφωνοι καταναλωτές θα «διάβαζαν» το Mi Pad σαν my pad, ενώ επιπλέον το συγκεκριμένο εμπορικό όνομα ηχεί σχεδόν παρόμοια με το δικό της iPad.

Το Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού μελέτησε την υπόθεση, εξέδωσε απόφαση με την οποία, τίθεται υπέρ της Apple και συνεπώς απαγορεύει στην Xiaomi να χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο λογότυπο στις συσκευές της.

«Η ανομοιογένεια μεταξύ των επίμαχων σημείων, η οποία απορρέει από την παρουσία του συμπληρωματικού γράμματος «m» στην αρχή του «Mi Pad», δεν αρκεί για να αντισταθμίσει τον υψηλό βαθμό οπτικής και φωνητικής ομοιότητας μεταξύ των δύο σημείων» σημειώνεται στην απόφαση που εξέδωσε το Γενικό Δικαστήριο.

Η Xiaomi από την πλευρά της έχει το δικαίωμα να υποβάλλει έφεση ενώπιον της υψηλότερης δικαστικής βαθμίδας της ΕΕ, δηλαδή του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, στο Λουξεμβούργο.

Keywords
Τυχαία Θέματα