Apple: Αντιτίθεται στο «Right to Repair»


Το Right to Repair πρόκειται για έναν καινούριο νόμο, τον οποίο θέλουν να περάσουν οι ΗΠΑ.

Σύμφωνα με αυτόν το νόμο οι κατασκευαστές θα υποχρεούνται να πωλούν τα αυθεντικά κομμάτια και τα manuals, σε third-party σημεία επισκευής.

Αυτό θα επιτρέψει στα καταστήματα να κάνουν επισκευές σε ηλεκτρονικές συσκευές που δεν μπορούσαν προηγουμένως, ενώ και η διαδικασία επισκευής θα γίνει πιο οικονομική για τους χρήστες.

Ο νόμος για το Δικαίωμα στην Επισκευή έχει προταθεί σε 8 πολιτείες στις

ΗΠΑ. Όσο και να ωφελήσει η νομοθεσία αυτή τους χρήστες, υπάρχουν εταιρείες που δείχνουν την ισχυρή αντίθεσή τους. Μεταξύ αυτών είναι η Apple, η οποία μαζί με την IBM, κατάφεραν με επιτυχία να ασκήσουν τις κατάλληλες πιέσεις κατά του νόμου στην πολιτεία της Ν. Υόρκης.

Η συζήτηση για το Δικαίωμα στην Επισκευή θα τεθεί επί τάπητος στην πολιτεία της Nebraska στις 9 Μαρτίου και οι πληροφορίες θέλουν την Apple να βρίσκεται εκεί μαζί με την AT&T, για να παλέψουν ενάντια στο να περαστεί ο νόμος.

Οι πηγές αναφέρουν ότι η Apple ή η AT&T σχεδιάζουν να τονίσουν πως οι χρήστες που επισκευάζουν μόνοι τους τα smartphones (και δεν πάνε σε επίσημα σημεία επισκευής), είναι πολύ πιθανό να προκαλέσουν εκρήξεις στις μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Μένει να δούμε αν από τις 8 πολιτείες θα καταφέρει κάποια να περάσει το Right to Repair και αν γίνει αυτό, είναι πιο πιθανό να ακολουθήσουν κι άλλες.

Keywords
Τυχαία Θέματα