Υψηλές πωλήσεις για το iPhone X παρά την τσουχτερή τιμή του

Η Apple φέτος παρουσίασε τρία smartphones-ναυαρχίδες, κάτι που έκανε για πρώτη φορά στην σύντομη ιστορία των κινητών συσκευών της. Εκτός των iPhone 8 / 8 Plus, η εταιρεία ανακοίνωσε και την κυκλοφορία του φουτουριστικού, επετειακού iPhone X.

Παρά το γεγονός πως η τελευταία πρόταση της εταιρείας είναι και η πιο ελκυστική, αρκετοί αναλυτές είχαν

τις αμφιβολίες τους για την επιτυχία της. Ο λόγος είναι το τσουχτερό ποσό που καλούνται να πληρώσουν όσοι θέλουν το iPhone X, που στην χώρα μας ξεκινάει από τα 1200 ευρώ. Όμως, το iPhone 8 Plus κοστίζει 980 ευρώ, δηλαδή 220 ευρώ λιγότερα. Όσον αφορά το μικρότερο iPhone 8, εκείνο ξεκινάει από τα 860 ευρώ. Είναι λογικό λοιπόν να αναμένει κανείς αρχικά πως τα δύο “8άρια” θα πουλούσαν περισσότερο…

Ιphone x iphone 8 and 8 plus

Σύμφωνα με μια εταιρεία ονόματι Mixpanel, εκείνη κατάφερε να συλλέξει δεδομένα από εφαρμογές του developer kit του iPhone X και να καταγράψει τον ρυθμό υιοθέτησης τόσο του ίδιου, όσο και των iPhone 8 / 8 Plus. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως το iPhone 8 υιοθετείται με ρυθμό 2.78%, ο μεγάλος του αδελφός με 3.59%, ενώ το επετειακό X με 4.76%, αποδεικνύοντας πως παρά την υψηλή τιμή, ο κόσμος πάντοτε συγκλίνει προς το καλύτερο μοντέλο. Πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία της Apple που μαζί με την πορεία του X στην αγορά, βλέπει και τα έσοδα της να είναι μονίμως ανοδικά.

Πλέον το Cupertino έχει καταφέρει να ισορροπήσει την ζήτηση με την διάθεση του iPhone X, αργά αλλά σταθερά, σε πολλές αγορές της υφηλίου. Η εταιρεία φαίνεται να κέρδισε το στοίχημα του νέου σχεδιασμού, του διαφορετικού τρόπου χρήσης και του υψηλού κόστους, βλέποντας το X να τα πηγαίνει καλύτερα από τα άλλα δύο iPhones της χρονιάς. Μένει να δούμε την πορεία του φουτουριστικού κινητού απέναντι στους Android ανταγωνιστές.

Πηγή: techblog.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα