ΥΠΕΞ για Σινά: Η Ελλάδα καταδικάζει την τρομοκρατία από όπου και αν προέρχεται

Την πολύνεκρη τρομοκρατική ενέργεια στην επαρχία του βόρειου Σινά στην Αίγυπτο καταδικάζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Δείτε επίσης: Αιματηρή επίθεση σε τζαμί στο βόρειο Σινά – 184 νεκροί, 120 τραυματίες (εικόνες – video)

Αναλυτικότερα:

“Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας και καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την ειδεχθή επίθεση που σημειώθηκε σήμερα στο τέμενος αλ Ράουνταχ, πλησίον της πόλης Ελ Αρίς, στην επαρχία του Βορείου Σινά,

καθώς και την ανησυχία μας για τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις κατά των θρησκευτικών κοινοτήτων της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής που υφίστανται τις ολέθριες συνέπειες της τρομοκρατίας και της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας”, τονίζεται.

“Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατία, από όπου και αν προέρχεται. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον φίλο αιγυπτιακό λαό, καθώς τα ειλικρινή συλλυπητήρια του ελληνικού λαού και της ελληνικής Κυβέρνησης στις οικογένειες των θυμάτων. Διαβεβαιώνουμε, γι ακόμη μία φορά, ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να υποστηρίζει ακλόνητα τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θρησκευτικές ελευθερίες, όπου αυτές απειλούνται”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα