ΥΠΕΞ Γαλλίας: Μεγάλο βήμα η παράδοση της λίστας με τις κρυψώνες όπλων της ΕΤΑ

Η παράδοση από την ισπανική οργάνωση των Βάσκων αυτονομιστών ΕΤΑ στις γαλλικές αρχές σήμερα μιας λίστας με τις κρυψώνες των όπλων της είναι «ένα μεγάλο βήμα«, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ματιάς Φεκλ, διευκρινίζοντας ότι αστυνομική επιχείρηση είναι σε εξέλιξη για τον εντοπισμό του οπλοστασίου αυτού.

«Αυτό το στάδιο της εξουδετέρωσης ενός οπλοστασίου που περιέχει και εκρηκτικές ύλες είναι ένα μεγάλο

βήμα», μια «αναμφισβήτητα σημαντική ημέρα», τόνισε ο Φεκλ σε δήλωση που εξέδωσε το υπουργείο.

Η γαλλική αστυνομία ήδη ψάχνει να εντοπίσει με ακρίβεια τις οκτώ κρυψώνες με τα όπλα της ΕΤΑ, των οποίων η λίστα παραδόθηκε στις γαλλικές αρχές από την οργάνωση μέσω μεσαζόντων, πρόσθεσε ο υπουργός.

«Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αυτής οι δυνάμεις της τάξης και ασφαλείας προχωρούν σε πραγματικό χρόνο στην περιφρούρηση αυτών των χώρων και του υλικού που μπορεί να βρεθεί σε αυτούς», δήλωσε ο υπουργός.

Στη Μπαγιόν της νοτιοδυτικής Γαλλίας, ο πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (LDH) Μισέλ Τουμπιανά, ένας από τους «ειρηνοποιούς» της γαλλικής κοινωνίας των πολιτών, διευκρίνισε ότι «οι οκτώ κρυψώνες με όπλα της ΕΤΑ περιέχουν 120 πυροβόλα όπλα, τρεις τόνους εκρηκτικών και χιλιάδες πυρομαχικά».

Keywords
Τυχαία Θέματα