Υπάρχει επιστημονικός λόγος που η λίμπιντο είναι στα ύψη το καλοκαίρι

Η λίμπιντο είναι στα ύψη και δεν την μειώνει τίποτα, ούτε καν ο καύσωνας. Γιατί, όμως, το καλοκαίρι θέλεις να κάνεις περισσότερο σεξ και μάλιστα τόσο όσο και τον Δεκέμβρη, όπως έχει διαπιστώσει σχετική έρευνα;

Η αυξημένη ερωτική επιθυμία έχει να κάνει με βιολογικούς, ψυχολογικούς και κοινωνικούς παράγοντες που όλοι μαζί συνωμοτούν για να αλλάξουν τη σεξουαλική σου συμπεριφορά.

Ξεκινώντας απ’ τον ρόλο της βιολογίας, το καλοκαίρι

οι μέρες είναι μεγαλύτερες και είμαστε εκτεθειμένοι περισσότερες ώρες στον ήλιο, που με τη σειρά του αυξάνει την παραγωγή σεροτονίνης. Πρόκειται για τη χημική ουσία του εγκεφάλου που μας κάνει να νιώθουμε ευχάριστα, γι’ αυτό τα περισσότερα αντικαταθλιπτικά είναι σχεδιασμένα για την ενίσχυσή της. Με αυξημένη σεροτονίνη οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν καλύτερη διάθεση και είναι ανοιχτοί σε νέα πράγματα και νέες γνωριμίες.

Πέρα απ’ την επίδραση της σεροτονίνης στην ψυχολογία, τον ρόλο του παίζει το κεφάλαιο «διακοπές». Ο ενθουσιασμός που συνήθως νιώθουμε για αυτές ενισχύει τη φυσιολογική μας διέγερση, που πολλές φορές μετατρέπεται σε σεξουαλική. Οι ψυχολόγοι το ονομάζουν θεωρία μεταφοράς του ενθουσιασμού. Δηλαδή εν μέρει μεταφέρουμε τον ενθουσιασμό μας από εξωτερικές δραστηριότητες στην κρεβατοκάμαρα.

Υπάρχει βέβαιο και ο παράγοντας του χρόνου, καθώς συνήθως έχουμε ελεύθερο χρόνο στις διακοπές μας για να επικεντρωθούμε και στο σεξ.

Πηγή: askmen.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα