Τζανακόπουλος: Όχι μαθήματα ηθικής από αυτούς που είναι χωμένοι μέσα στα σκάνδαλα (video)

Με… κάρτες πήγε στο στούντιο του ΑΝΤ1 ο Βασίλης ΚικίλιαςΟ Δημήτρης Τζανακόπουλος διαβεβαίωσε ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει στο σύνολό της τόσο σε επίπεδο staff level agreement, όσο και σε επίπεδο μέτρων και αντιμέτρωνΣε ρόλο… διαιτητή ο Νίκος Χατζηνικολάου, ο οποίος μόλις που πρόλαβε να κάνει τρεις ερωτήσεις

Στη… γωνία του ρινγκ στρίμωξε τον Βασίλη Κικίλια ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής τους μάχης, στο κεντρικό

δελτίο του ΑΝΤ1, στον απόηχο της χθεσινής τους κόντρας στο Twitter. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδωσε ηχηρές απαντήσεις προς τον εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος αρκέστηκε στο να σηκώνει τυπωμένες κάρτες.

«Μαθήματα ηθικής δεν θα μας κάνουν αυτοί που είναι χωμένοι μέσα στα σκάνδαλα», τόνισε μεταξύ άλλων, ενώ σε άλλο σημείο της τηλεμαχίας υπογράμμισε: «Δίνεται μια μάχη και κάθε δευτερόλεπτο η Νέα Δημοκρατία παίρνει τις θέσεις του ΔΝΤ».

Αναλυτικότερα, τον λόγο πρώτος έλαβε ο κ. Κικίλιας, λέγοντας: «Δεν δέχομαι τη ρητορική Τζανακόπουλου περί μονομαχίας στο Ελ Πάσο», σε ερώτηση του «οικοδεσπότη» Νίκου Χατζηνικολάου σχετικά με τον λόγο που «πέταξε το γάντι» ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ στον Δημήτρη Τζανακόπουλο. «Η κυβέρνηση μιλάει για συμφωνία που δεν έχει καμία δημοσιονομική επιβάρυνση, όταν ξέρουν για τα νέα μέτρα 3,6 δισεκ. ευρώ», συμπλήρωσε ο κ. Κικίλιας, ενώ αναφερόμενος στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, σημείωσε «δεν δέχομαι ένας συνομήλικός μου να κοιτάζει τους πολίτες στα μάτια και να λέει ψέματα».

Είναι κριμα ένας νέος πολιτικός, όπως ο κ. Τζανακόπουλος, να κοιτάει τους συμπολίτες μας στα μάτια και να τους λέει ψέμματα @AntennaNews

— Vassilis Kikilias (@Vkikilias) 15 Μαρτίου 2017

«Ο κύριος Κικίλιας μόλις προέβη σε αυτό για το οποίο μας κατηγορεί, δηλαδή σε μια προσπάθεια μιας επικοινωνιακής παραχάραξης προσπάθησε να διαστρεβλώσει τα λεγόμενα τα δικά μου και τα λεγόμενα του πρωθυπουργού, μέσω των tweet του«, απάντησε ο κ. Τζανακόπουλος.

«Στις 20 Φεβρουαρίου δεν έγινε καμία συμφωνία στο Eurogroup, αλλά τέθηκαν οι βασικοί άξονες για την συμφωνία, με βασική δέσμευση της κυβέρνησης να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή συμφωνία.»

Τζανακόπουλος: Η ΝΔ περίμενε μια κακή συμφωνία και πόνταρε σε αυτό

Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι η δημοσιονομική επίπτωση των μέτρων για το 2019 θα είναι μηδενική αφού αυτό στο οποίο έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση είναι μια αλλαγή δημοσιονομικού μείγματος με 2% του ΑΕΠ επιβαρύνσεις και 2% ελαφρύνσεων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι η ΝΔ περίμενε μια κακή συμφωνία και πόνταρε σε αυτό, γεγονός που την έφερε σε στρατηγικό αδιέξοδο. Ο κ. Τζανακόπουλος διαβεβαίωσε ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει στο σύνολό της τόσο σε επίπεδο staff level agreement όσο και σε επίπεδο μέτρων και αντιμέτρων ενώ παράλληλα θα δοθεί μια λύση για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος αλλά και τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Σε ο,τι αφορά τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ σχετικά με τα αντίμετρα εφόσον επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% ο κ. Τζανακόπουλος διευκρίνισε πως αυτό μεταφέρεται στην επόμενη χρονιά. Παράλληλα, είπε πως η καθυστέρηση στην αξιολόγηση οφείλεται στην πλευρά του ΔΝΤ, αφού έχουν καταγραφεί διαφορετικές αντιλήψεις μεταξύ Βερολίνου και Ταμείου για τη διαχείριση του ελληνικού χρέους και ήταν οι απαιτήσεις του Ταμείου που η ΝΔ στήριξε με όλη την ψυχή της.

Κικίλιας: Τους ενδιαφέρει μόνο η καρέκλα τους και η μεγάλη ζωή

Λαμβάνοντας ξανά τον λόγο, ο κ. Κικίλιας επιτέθηκε προσωπικά κατά του κ. Τζανακόπουλου σημειώνοντας πως έχει αναλάβει «να διεκπεραιώσει τον ρόλο του επίσημου ψεύτη της κυβέρνησης», ενώ πρόσθεσε πως ο Αλέξης Τσίπρας «έλεγε ότι είναι αδύνατο να πιάσουμε πλεονάσματα 3,5% μετά το 2018 και τώρα συμφωνούν σε αυτά. Ποια είναι η αλήθεια;», διερωτήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ. «Τους καρφώνει ο Σόιμπλε. Θα κάνουν τα πάντα. Τους ενδιαφέρει μόνο η καρέκλα τους και η μεγάλη ζωή», συμπλήρωσε ο Βασίλης Κικίλιας για να πάρει την παρακάτω απάντηση: «Επειδή το έχετε παρακάνει, επειδή μιλάτε για μεγάλη ζωή. Μαθήματα ηθικής από ανθρώπους που είναι χωμένοι μέσα στα σκάνδαλα, δεν δεχόμαστε. Δεν μπορείτε εσείς με όσα έχετε κάνει τα τελευταία 40 χρόνια, να μας κατηγορήσετε για μεγάλη ζωή».

Ο κ. Τζανακόπουλος έχει αναλάβει, δυστυχώς, το ρόλο του επίσημου ψεύτη της κυβέρνησης. Ο ελληνικός λαός τους έχει καταλάβει @AntennaNews pic.twitter.com/Vu3okTbqf2

— Vassilis Kikilias (@Vkikilias) 15 Μαρτίου 2017

Παράλληλα, σε αναφορές του κ. Τζανακοπουλου για σωρεία σκανδάλων (ΚΕΕΛΠΝΟ, Novartis κ.ά) απάντησε «στη λάσπη δεν συμμετέχω» και επανέλαβε πως στην κυβέρνηση «βάζουν την καρέκλα πάνω από όλα». «Το 87% των συμπολιτών μας τους αποδοκιμάζει. Είναι απομονωμένοι στην κοινωνία», πρόσθεσε.

«Ο κ. Χουλιαράκης λέει άλλα πράγματα από εσάς. Γιατί ο Τσακαλώτος δεν είπε στον πρωθυπουργό για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το τελευταίο τρίμηνο του 2016; Συνεννοηθείτε μεταξύ σας», τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος συνεχίζοντας τις κατηγορίες ανέφερε: «Κατηγορείτε τους επόμενους, ενώ τα έχετε βρει υπογείως με τους δανειστές».

Σε άλλο σημείο της παρέμβασής του, ο εκπρόσωπος Τύπος της ΝΔ επανήλθε στην εποχή Βαρουφάκη, σημειώνοντας πως αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης ήταν ένα «αχρείαστο τρίτο μνημόνιο». Μάλιστα, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως «κανείς δεν μπορεί να πει πως το 2014 ήταν χειρότερο από το 2017», ενώ σε σχετική ερώτηση του κ. Χατζηνικολάου για το αν οι πολίτες μπορούν να ελπίζουν ότι κάτι θα αλλάξει, απάντησε:

«Κοιτάζουμε τους πολίτες στα μάτια και λέμε ότι θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση. Θα συζητήσουμε με τους εταίρους μας για το πρόγραμμά μας».

Υπονομεύσατε την πορεία της χώρας. Κανείς δε μπορεί να ισχυριστεί ότι το 2017 είμαστε καλύτερα από το 2014. @AntennaNews @NChatzinikolaou

— Vassilis Kikilias (@Vkikilias) 15 Μαρτίου 2017

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη συνέχεια αναφέρθηκε στις απαιτήσεις του ΔΝΤ, υποστηρίζοντας πως «το μεγάλο πρόβλημα της αξιολόγησης είναι η διαφωνία για το ελληνικό χρέος και οι μέχρι πρότινος απαιτήσεις του ΔΝΤ, τις οποίες υποστήριξε η Νέα Δημοκρατία μέχρι τέλους».

Τζανακόπουλος: Γιατί η ΝΔ δεν ομολογεί την ταύτιση με το ΔΝΤ;

Ο κ. Τζανακόπουλος είπε πως το ΔΝΤ είχε θέσει απαίτηση 4,5 δις επιπρόσθετα μέτρα το Δεκέμβρη του 2015 τα οποία η κυβέρνηση απέκρουσε μέσω του δημοσιονομικού διορθωτή (κόφτη) έτσι ώστε να μην παρθούν αυτά τα μέτρα. Ο κ. Τζανακόπουλος πρόσθεσε πως ο λαός αυτό που δεν πρόκειται να ξεχάσει είναι το περιβόητο psi, επί κυβέρνησης ΣαμαράΒενιζέλου, την σωρευτική ύφεση κατά 25%, την έκρηξη της μερικής απασχόλησης ενώ πρόσθεσε πως ο τελευταίος που δικαιούται να μιλά είναι η ΝΔ.

Απαντώντας στις κατηγορίες του κ. Κικίλια περί τέταρτου μνημονίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως το τέταρτο μνημόνιο είναι ο σχεδιασμός και ο ευσεβής πόθος της ΝΔ καθώς δικά της στελέχη έχουν διαβεβαιώσει πως θα εφαρμόσουν «όσα ζητάει ο Σόιμπλε και άλλα τόσα».

Ο κ. Τζανακόπουλος απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με την αντιπαράθεση «χωρίς ουσιαστική διαφορά αφού και τα δύο κόμματα ψήφισαν το μνημόνιο» ανέφερε πως τον Αύγουστο του 2015 ψηφίστηκε ένα πρόγραμμα το οποίο η κυβέρνηση προσπαθεί να το εφαρμόσει με τους καλύτερους όρους και υπέρ της ελληνικής κοινωνίας, αναφέροντας το παράδειγμα των εργασιακών, τη μάχη για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις στις οποίες, όπως είπε, είναι ιδεολογικά απέναντι η ΝΔ.

Το ΔΝΤ, πρόσθεσε, επιμένει πως η Ελλάδα χρειάζεται μια ισοπέδωση της αγοράς εργασίας κι αυτό υπερασπίζεται η ΝΔ ταυτιζόμενη με τον ΔΝΤ, ενώ διερωτήθηκε γιατί η ΝΔ δεν ομολογεί αυτή την ταύτιση.

Keywords
Τυχαία Θέματα