Τραγωδία στη Ροδόπη: Νεκροί βρέθηκαν οι επιβαίνοντες στο μικρό αεροσκάφος

Υπεράνθρωπες προσπάθειες κατέβαλαν τα σωστικά συνεργεία στην Κερασιά Ροδόπης, υπό καταρρακτώδη βροχή, δίνοντας μάχη με το χρόνο για να εντοπίσουν τους δύο επιβάτες του μονοκινητήριου αεροσκάφους που κατέπεσε και συνετρίβη το απόγευμα της Παρασκευής, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Τελικά, τα σωστικά συνεργεία εντόπισαν νεκρούς τους δύο επιβαίνοντες.

Το ζευγάρι των Ουκρανών εντοπίστηκε εγκλωβισμένο στην άτρακτο του αεροσκάφους, εντός χαράδρας σε μικρή σχετικά απόσταση από το σημείο όπου είχε εντοπιστεί το φτερό του μονοκινητήριου και ήδη γίνεται προσπάθεια απεγκλωβισμού τους με

χρήση διασωστικών σειρών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πύραρχος Λεωνίδας Καραγκούνης, προϊστάμενος του περιφερειακού επιχειρησιακού κέντρου πυροσβεστικών υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στην περιοχή επιχειρούσαν με επικεφαλής τον αντιπύραρχο Κώστα Παπάζογλου, διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κομοτηνής, μία ορειβατική ομάδα της ΕΜΑΚ, ένα διασωστικό της 4ης ΕΜΑΚ και τρία οχήματα της πυροσβεστικής.

Ο κ. Καραγκούνης σημείωσε πως το μέρος της πτώσης του αεροσκάφους είναι απόκρημνο, και τις προσπάθειες ανεύρεσης των δύο επιβαινόντων στο μονοκινητήριο αεροσκάφος δυσχέραινε η καταρρακτώδης βροχή, το σκοτάδι αλλά και το ανάγλυφο της περιοχής, καθώς υπάρχουν χαράδρες στις οποίες κατέβαιναν οι συμμετέχοντες στη έρευνα.

Το απόγευμα της Παρασκευής, εντοπίστηκαν συντρίμμια του διθέσιου αεροσκάφους στην περιοχή Κερασιά.

Στο μονοκινητήριο με προορισμό το Βουκουρέστι, επέβαιναν ένα ζευγάρι Ουκρανών, ενώ την ίδια ώρα απογειώθηκε και ένα δεύτερο ιδιωτικό αεροσκάφος (αμφότερα CT2K) επίσης με δύο επιβαίνοντες και με τον ίδιο προορισμό.

Το χρονικό

Στις 14:50 το ένα αεροσκάφος ανέφερε στο SOFIA FIR (Βουλγαρία) ότι δεν βλέπει το άλλο αεροσκάφος.

Κατά την προσγείωσή του στη Ρουμανία, ενώ το ρολόι έδειχνε 16:45, ανέφερε ότι σταμάτησε να βλέπει το άλλο αεροσκάφος 50 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Αλεξανδρούπολης δηλαδή 15 ναυτικά μίλια πριν το SOFIA FIR.

Έτσι, το Εθνικό Κέντρο Συντονισμού Έρευνας – Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) έθεσε το αεροσκάφος σε φάση κινδύνου στις 17:00.

Την ίδια ώρα, η βουλγαρική πλευρά είπε ότι δεν θα κάνει τίποτα και στις 17:20 απογειώθηκε το Super Puma της Λήμνου με σκοπό την έρευνα για το αεροσκάφος.

Keywords
Τυχαία Θέματα