Τραμπ σε μυστικές υπηρεσίες: Είμαι 1000% μαζί σας (εικόνες)

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, διαβεβαίωσε σήμερα τις μυστικές υπηρεσίες ότι «είμαι 1000% μαζί σας», επιχειρώντας με αυτό τον τρόπο να ρίξει τους τόνους στην αντιπαράθεσή τους με αφορμή τις κυβερνοεπιθέσεις της Ρωσίας.

Στην πρώτη του επίσκεψη στο αρχηγείο της CIA, στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, ο Τραμπ επισήμανε σε αξιωματούχους ότι νιώθει μεγάλο σεβασμό για την υπηρεσία, ενώ αρνήθηκε ότι βρίσκεται

σε διαμάχη με την κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών.

Στην πρώτη του επίσημη επίσκεψη σε μια κυβερνητική υπηρεσία υπό την ιδιότητα του επικεφαλής του αμερικανικού κράτους, ο Τραμπ ήταν ιδιαίτερα διαχυτικός, λέγοντας στους αξιωματούχους με τους οποίους συναντήθηκε ότι τους αγαπάει και τους στηρίζει πλήρως.

«Σας στηρίζω απόλυτα. Σας αγαπώ, σας σέβομαι» υπογράμμισε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους, που δεν παρέλειψε να εκτοξεύσει για μία ακόμη φορά τα πυρά του εναντίον των «ανέντιμων» δημοσιογράφων.

«Κανείς δεν είναι τόσο προσηλωμένος στην κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών και στη CIA όσο ο Ντόναλντ Τραμπ» συμπλήρωσε, μιλώντας στο τρίτο πρόσωπο για τον ίδιο.

«Βρισκόμαστε στο ίδιο μήκος κύματος, θα κάνουμε (μαζί) φανταστικά πράγματα» επισήμανε μία ημέρα μετά την ορκωμοσία του, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον πόλεμο κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

«Δεν χρησιμοποιήσαμε τις πραγματικές δυνατότητες που διαθέτουμε. Πρέπει να απαλλαγούμε από το Ισλαμικό Κράτος, δεν έχουμε άλλη επιλογή» υπογράμμισε.

Κάνοντας λόγο για έναν «πόλεμο» που βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ του ιδίου και των ΜΜΕ, ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι οι δημοσιογράφοι είναι μεταξύ των «πλέον ανέντιμων ανθρωπίνων όντων του πλανήτη».

Αναφέρθηκε μάλιστα και στα πλάνα που μεταδόθηκαν και τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν κι απεικονίζουν τα πλήθη που είχαν συγκεντρωθεί για την τελετή ορκωμοσίας του χθες, λέγοντας ότι ήταν παραπλανητικά κι έδειχναν λιγότερους ανθρώπους από όσους ήταν στην πραγματικότητα παρόντες.

Ο Τραμπ είχε εξοργιστεί με την δημοσίευση στον Τύπο εγγράφων, αμφιβόλου γνησιότητας, σύμφωνα με τα οποία οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας είχαν στην κατοχή τους επιβαρυντικές πληροφορίες για το πρόσωπό του.

Είχε κρίνει ιδίως «σκανδαλώδες το γεγονός ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών επέτρεψαν (τη δημοσίευση) πληροφοριών που αποδείχθηκαν εσφαλμένες».

Keywords
Τυχαία Θέματα