Τραμπ σε Κόμεϊ: Πρόσεξε τι θα πεις γιατί μπορεί να υπάρχουν «κασέτες» με συνομιλίες

Ο Τραμπ με ένα tweet του σήμερα, «συμβουλεύει» τον τέως επικεφαλής του FBI, τον οποίο απέλυσε, ότι ενδεχομένως να υπάρχουν ηχογραφημένες συνομιλίες και να μην ξεκινήσει τις διαρροές στον Τύπο.

James Comey better hope that there are no «tapes» of our conversations before he starts leaking to the press!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) May 12, 2017

Το tweet υπονοεί πως υπάρχουν καταγεγραμμένες συνομιλίες στον Λευκό Οίκο και αναρτήθηκε έπειτα από δημοσίευμα των New York Times που αναφέρει πως ο Αμερικανός πρόεδρος απαίτησε την «αφοσίωση» του Κόμεϊ κατά τη διάρκεια ιδιωτικού δείπνου μόλις ανέλαβε καθήκοντα ο Τραμπ.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο σχετικά με το αν ο πρόεδρος έχει στην κατοχή του ηχογραφημένες συνομιλίες κατά τη διάρκεια αυτού του δείπνου.

Ο Κόμεϊ, ο οποίος ήταν επικεφαλής μιας έρευνας για πιθανές διασυνδέσεις μεταξύ στελεχών του επιτελείου Τραμπ και της Ρωσίας, κατά την εκλογική αναμέτρηση του 2016, απολύθηκε τη περασμένη Δευτέρα με μια αιφνίδια ανακοίνωση.

Ο Λευκός Οίκος αρχικά ισχυρίστηκε πως ο Κόμεϊ απολύθηκε μετά από σύσταση του αναπληρωτή γενικού εισαγγελέα Ροντ Ρόζεσταϊν, ο οποίος ήταν δυσαρεστημένος με τον χειρισμό του σκανδάλου με τα e-mail της Χίλαρι Κλίντον. Ωστόσο, ο Τραμπ αργότερα παραδέχτηκε πως ήταν εξ’όλοκλήρου δική του απόφαση λέγοντας πως «αυτό με τη Ρωσία» έπαιξε το ρόλο του.

Την ίδια ώρα, δύο έρευνες διεξάγονται στο Κογκρέσο προκειμένου να προσδιοριστεί αν υπήρξε συνωμοσία με τη Ρωσία προκειμένου να ευνοηθεί η υποψηφιότητα του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών σε βάρος της Δημοκρατικής αντιπάλου του Χίλαρι Κλίντον.

Ο Τραμπ αντέδρασε επίσης σήμερα το πρωί στις επικρίσεις που διατυπώθηκαν όσον αφορά την επικοινωνία των ομάδων του μετά την ξαφνική αποπομπή του Κόμεϊ. Διάφορες εκδοχές έχουν κυκλοφορήσει στη διάρκεια των τελευταίων ημερών, οι οποίες διαφοροποιούνται ακόμη και ανάλογα με τον συνομιλητή.

«Ως ένας πολύ δραστήριος πρόεδρος με έναν τεράστιο όγκο τρεχόντων πραγμάτων, δεν είναι πάντα δυνατό για τις ομάδες μου να στέκονται σε μια εξέδρα έχοντας απόλυτη ακρίβεια», είπε ο δισεκατομμυριούχος.

As a very active President with lots of things happening, it is not possible for my surrogates to stand at podium with perfect accuracy!….

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) May 12, 2017

«Το καλύτερο θα ήταν ίσως να ακυρωθούν όλες οι “συνεντεύξεις Τύπου” στο μέλλον και να δίνονται γραπτές απαντήσεις για περισσότερη ακρίβεια», πρόσθεσε.

…Maybe the best thing to do would be to cancel all future «press briefings» and hand out written responses for the sake of accuracy???

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) May 12, 2017

Τραμπ: Φιγουρατζής ο Κόμεϊ, θα τον απέλυα έτσι κι αλλιώς

Keywords
Τυχαία Θέματα