Το ΙΚ έχει χάσει το 95% των εδαφών του σε Ιράκ και Συρία

Σχεδόν το 95% των εδαφών, που είχε καταλάβει το 2014, έχει χάσει το Ισλαμικό κράτος στη Συρία, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο διεθνής συνασπισμός που μάχεται τους τζιχαντιστές υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Αφότου συγκροτήθηκε ο διεθνής συνασπισμός, το ΙΚ έχασε το 95% των εδαφών που είχε υπό τον έλεγχό του, διαβεβαίωσε ο Μπρετ Μαγκέρκ, ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ στον συνασπισμό, σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα από την Ιορδανία.

“Περισσότεροι

από 7,5 εκατομμύρια άνθρωποι απελευθερώθηκαν”, υπογράμμισε.
Σύμφωνα με τον Μαγκέρκ, η άφιξη νέων ξένων μαχητών στη Συρία έχει “σχεδόν σταματήσει”. Πρόσθεσε ότι “ολοένα και περισσότεροι μαχητές συλλαμβάνονται στα σύνορα”.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος έκανε επίσης λόγο για “μια βάση δεδομένων της Ιντερπόλ που περιλαμβάνει 43.000 ονόματα” και επιτρέπει στις χώρες-μέλη του συνασπισμού να εντοπίζουν και να συλλαμβάνουν μαχητές του ΙΚ κατά τη διάρκεια οδικών ελέγχων ρουτίνας ή όταν προσπαθούν να περάσουν από τα σύνορα της μιας χώρας στην άλλη.

Η χρηματοδότηση του ΙΚ έχει φτάσει στο χαμηλότερο σημείο της και έχουν αυξηθεί οι πιέσεις που δέχεται η οργάνωση, τόσο επί του πεδίου όσο και στον κυβερνοχώρο, όπου έχει μπει στο στόχαστρο “η τρομοκρατική προπαγάνδα”, συνέχισε.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα