Το αρχιτεκτονικό περιοδικό «ΔΟΜΕΣ» παρουσιάζει στο Μουσείο Μπενάκη τις «Αφετηρίες» (video)

Το πολιτιστικό δελτίο της ΕΡΤ, με παρουσιάστρια τη Ματίνα Καλτάκη, φιλοξένησε την Πέμπτη το περιοδικό «ΔΟΜΕΣ». Η παρουσίαση αφορούσε στις δράσεις του περιοδικού, συμπεριλαμβάνοντας τους τρεις αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς, το «ROOM 18», το «ΔΟΜΕΣ INDEX» και την εν γένει κατάσταση της αρχιτεκτονικής σήμερα στη χώρα.

Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με τις «Αφετηρίες», οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 27/5 στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη. Πρόκειται για την τέταρτη ημερίδα που διοργανώνει το αρχιτεκτονικό περιοδικό «ΔΟΜΕΣ» και

η διαδικτυακής βιβλιοθήκης έργων ελληνικής αρχιτεκτονικής «ΔΟΜΕΣ INDEX», στην οποία φιλοξενούνται οι νέοι αρχιτέκτονες σε έναν μαραθώνιο διάλογο με τη διεθνή αρχιτεκτονική.

Στην ημερίδα «Αφετηρίες», που ολοκληρώνει και τον 1ο κύκλο των αντίστοιχων διοργανώσεων, 45 Έλληνες αρχιτέκτονες κάτω των 45 χρόνων θέτουν στο επίκεντρο της δικής τους έμπνευσης και εξέλιξης, έργα μεγάλων αρχιτεκτόνων όπως, μεταξύ άλλων, των Ικτίνου και Καλλικράτη, του Andrea Palladio, του Le Corbusier, του Eduardo Souto de Moura, του Jean Nouvel, και του Γιάννη Λιάπη. Ταυτόχρονα, 10 καταξιωμένοι αρχιτέκτονες και καθηγητές Πανεπιστημίου σχολιάζουν.

Από την αρχαιότητα έως και σήμερα και απ’ όλο τον κόσμο, τα έργα που θα παρουσιαστούν καλύπτουν ευρύ φάσμα χρήσεων: κατοικίες (από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα έως και σήμερα, συμπεριλαμβομένων και κατοικιών από κινηματογραφικές ταινίες), περίπτερα εκθέσεων, μουσεία και πολιτιστικοί χώροι, εκκλησίες και ναοί, λουτρά και πάρκα.

Η ημερίδα απευθύνεται σε αρχιτέκτονες, σχεδιαστές εσωτερικού χώρου και τοπίου, φοιτητές, καλλιτέχνες, πολιτικούς μηχανικούς αλλά και σε όσους ασχολούνται με την αρχιτεκτονική και το design.

Παρακολουθήστε το σχετικό απόσπασμα και τα όσα είπαν ο επιμελητής της έκδοσης και καθηγητής Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Γιώργος Πανέτσος, ο Διευθυντής, Νίκος Σούλης και ο επιμελητής των Δομών INDEX, Θανάσης Μάνης:

Keywords
Τυχαία Θέματα