Το «αντίο» του πολιτικού κόσμου στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος τα ξημερώματα της Δευτέρας, «έφυγε» σε ηλικία 99 ετών.

Θεσμικοί παράγοντες, πολιτικά κόμματα και προσωπικότητες αποτίουν φόρο τιμής στον πρώην πρωθυπουργό και επίτιμο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Προκόπης Παυλόπουλος

«Κορυφαίο πολιτικό ηγέτη» που «άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην πολιτική ζωή του τόπου» χαρακτηρίζει τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, σε δήλωσή του.

Αναφέρεται επίσης στην αφοσίωσή του στα Δημοκρατικά Ιδεώδη

και στην υπεράσπιση της Πατρίδας.

Νίκος Βούτσης

Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «υπήρξε από τις πρωταγωνιστικές μορφές της μεταπολεμικής πολιτικής ιστορίας του τόπου μας και ως πολιτική και κοινοβουλευτική προσωπικότητα άφησε έντονο το αποτύπωμά του στη δημόσια ζωή με την ενεργό παρουσία του σε κρίσιμες περιόδους της χώρας και με το πάθος της συμμετοχής στα πολιτικά δρώμενα, το οποίο τον χαρακτήριζε».

Δημήτρης Τζανακόπουλος

«Λυπηρό γεγονός» χαρακτηρίζει τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Βασίλης Κικίλιας

«Εκπροσωπώντας σύσσωμη την οικογένεια της ΝΔ θέλω να αποτίσω φόρο τιμής σε έναν μεγάλο πολιτικό ηγέτη, πρόεδρο της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργό της χώρας τον Κ. Μητσοτάκη» είπε, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας.

«Έναν πολιτικό που ήταν μπροστά από την εποχή του, που είπε πράγματα που ενδεχομένως τότε να ήταν και αντιδημοφιλή και που πρόλαβε εν ζωή να γευτεί την δικαίωση των πολιτικών του. Θα είναι μια μεγάλη απώλεια για την οικογένεια της ΝΔ και για τη χώρα», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ.Κικίλιας.

Τέρενς Κουίκ

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ αναφέρει σε ανάρτησή του ότι έφυγε ο τελευταίος της ξεχωριστής γενιάς πολιτικών.

Φώφη Γεννηματά

«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε σημαντική και ισχυρή προσωπικότητα που σημάδεψε την πολιτική ζωή του τόπου στην μεταπολεμική περίοδο. Παρέμεινε ενεργός μέχρι την τελευταία στιγμή, πιστός στις απόψεις του για την παράταξή του και τη χώρα. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του», αναφέρει στη δήλωσή της η Φώφη Γεννηματά.

Δημήτρης Κουτσούμπας

Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη και του εξέφρασε τα συλλυπητήριά του, για την απώλεια του πατέρα του, πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Άδωνις Γεωργιάδης

Ένας σπουδαίος έφυγε επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σημειώνοντας ότι η Ελλάς θα ήταν καλύτερη Χώρα εάν τον είχε ακούσει περισσότερο.

Σταύρος Θεοδωράκης

«Καλό ταξίδι ψηλέ. Θα σε θυμόμαστε όρθιο με την κατσούνα σου στα βουνά της ζωής και της Κρήτης. Τα συλλυπητήρια μου σε οικογένεια και φίλους», αναφέρει ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Βασίλης Λεβέντης

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης εκφράζει την θλίψη του για την απώλεια του παλαίμαχου της πολιτικής Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. «Μία πολυτάραχη ζωή από την οποία δεν έλειπαν τα λάθη, ο εκλιπών σημάδεψε την εποχή του και είχε πολλούς και πιστούς φίλους, αλλά και πολλούς επικριτές. Εκφράζουμε στην οικογένεια του τα θερμά μας συλλυπητήρια», αναφέρει.

Δημήτρης Αβραμόπουλος

«Αποχαιρετούμε με σεβασμό, συγκίνηση, τιμή , αναγνώριση και αγάπη τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Την τελευταία μεγάλη αυτή προσωπικότητα μιας εποχής που σφράγισε την μεταπολεμική ιστορία της χώρας.

Μια ηγετική μορφή που την διέκρινε σύνεση , ρεαλισμός ,πατριωτική ευθύνη, ενορατικότητα και πολιτική τόλμη και της οποίας η προσφορά και παρακαταθήκη στους δύσκολους καιρούς που διέρχεται η Ελλάδα είναι σήμερα οδηγός σκέψεων και πράξεων», αναφέρει ο επίτροπος μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Όλγα Κεφαλογιάννη

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν μια εμβληματική προσωπικότητα της Κρήτης.
Θα τον θυμόμαστε πάντα.

— Όλγα Κεφαλογιάννη (@olgakef) May 29, 2017

Νίκος Παππάς

Άξιος πολιτικός αντίπαλος. Παρών σε όλες τις κρίσιμες στιγμές της σύγχρονης Ιστορίας. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια Μητσοτάκη.

— Νίκος Παππάς (@nikospappas16) May 29, 2017

Γιάννη Πλακιωτάκης

Ο πολιτικός κόσμος της Ελλάδας και η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας από σήμερα, είναι φτωχότεροι.https://t.co/iJDw63ByJ8 pic.twitter.com/0IKCp147yB

— Giannis Plakiotakis (@G_Plakiotakis) May 29, 2017

Πάνος Καμμένος

Αποχαιρετούμε σήμερα έναν μεγάλο ηγέτη υπόδειγμα κοινοβουλευτικού άνδρα που ανατράπηκε από την προδοσία Σαμαρά. Καλό ταξίδι Πρόεδρε

— Panos Kammenos (@PanosKammenos) May 29, 2017

Νίκος Δένδιας

Ο θάνατος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, στην σοφία του οποίου προστρέχαμε, είναι μία μεγάλη απώλεια για την παράταξη και την χώρα.

Nikos Dendias (@NikosDendias) May 29, 2017

Άνδρεας Λοβέρδος

Το όνομα και η προσωπικότητα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη συνδέθηκαν με την ελληνική ιστορία του 20ου αιώνα. Κοινοβουλευτικός δάσκαλος.

— Andreas Loverdos (@a_loverdos) May 29, 2017

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Οι ιδέες που σε δικαίωσαν, το έργο που προσέφερες, ο τρόπος που πολιτεύτηκες, η παρακαταθήκη που αφήνεις, δε θα πεθάνουν ποτέ.
Αντίο Πρόεδρε pic.twitter.com/lq8f1Ucf2p

— Varvitsiotis Milt. (@MVarvitsiotis) May 29, 2017

Μάκης Βορίδης

Οραματιστής πολιτικός & ηγέτης. Γνήσιος πατριώτης που εργάστηκε όλη του τη ζωή για το καλό της Πατρίδας και του Έθνους. Καλό ταξίδι Πρόεδρε.

— Makis Voridis (@MakisVoridis) May 29, 2017

Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε μαχητής της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, μεταρρυθμιστής και οραματιστής. https://t.co/bYrcEuco3H

— Vaggelis Meimarakis (@v_meimarakis) May 29, 2017

Υπουργείου Εξωτερικών
«Ο πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδος, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ήταν μια προσωπικότητα που σφράγισε ανεξίτηλα κατά τη διάρκεια της πολυετούς πολιτικής και κοινοβουλευτικής του δράσης το δημόσιο βίο του τόπου.

Το Υπουργείο Εξωτερικών, επικεφαλής του οποίου διετέλεσε δις ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, απευθύνει ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος».

Δημοκρατική Αριστερά

«Εκφράζουμε τη θλίψη μας για το θάνατο του Kωνσταντίνου Μητσοτάκη. Ενός πολιτικού με σημαίνοντα ρόλο στο δημόσιο βίο της χώρας.

Εκτιμούμε ιδιαιτέρως την αντιδικτατορική του στάση και την συμβολή του στο να κλείσει οριστικά ο κύκλος του εμφυλίου στην Ελλάδα.

Περνά στην ιστορία ως μια από τις προσωπικότητες της μεταπολίτευσης. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του».

Keywords
Τυχαία Θέματα