Το «Le Figaro» επιβεβαιώνει τις συναντήσεις Τσίπρα με L’ Oreal και Rothschild, στο Παρίσι

Με επίσημη δήλωσή του στο lefigaro.fr ο CEO της L’ Oreal, Ζαν Πολ Αγκόν, επιβεβαιώνει τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα για επενδυτικούς λόγους, βάζοντας έτσι τέλος στη συνωμοσιολογία.

Αναλυτικά, το σχετικό δημοσίευμα:

“Η L’ Oreal ετοιμάζεται για μια σημαντική επένδυση στην Ελλάδα”. Το δελτίο Τύπου που έστειλε η ελληνική Κυβέρνηση, το Σάββατο το βράδυ, δίνει ελπίδα για μια ανάσα. Σε μια Ελλάδα

που έχει πληγεί από επτά χρόνια οικονομικής κρίσης, τόση ύφεση και ανεργία που αγγίζει το 24% του ενεργού πληθυσμού, η προοπτική της δημιουργίας θέσεων εργασίας είναι ένα καλό νέο. Η ανακοίνωση αυτή έρχεται να απαντήσει στην κριτική αναφορικά με ένα επίσημο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα την περασμένη εβδομάδα στο Παρίσι, το οποίο απασχολεί έντονα τον ελληνικό Τύπο.

Η φύση της επένδυσης της L’ Oreal είναι εκείνη που ιντριγκάρει. Πράγματι, πρόκειται για ένα καλά κρυμμένο μυστικό. O Jean-Paul Agon, Πρόεδρος της γαλλικής αυτοκρατορίας των καλλυντικών επιβεβαιώνει μια συνάντηση μεταξύ του του Jean-Paul Agon – ο οποίος μιλάει άπταιστα ελληνικά – και του ο Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο, όπως είπε ο ίδιος «είναι μια ιδιωτική συνάντηση. Κανένα σχόλιο σχετικά με τα θέματα που συζητήθηκαν».

Η L’Oréal ενδέχεται να ξεκινήσει εντός ολίγων μηνών μια επένδυση στην Ελλάδα.

Τίποτε καλύτερο για να διατηρηθεί το μυστήριο. Το πιο πιθανό, σύμφωνα με παρατηρητές, είναι ότι ο γαλλικός όμιλος θα μπορούσε να ενδιαφέρεται από τη γεωγραφική θέση της Ελλάδας, το μικροκλίμα της και το εξειδικευμένο προσωπικό. Σύμφωνα με άλλες πηγές της αγοράς, η L’ Oreal σχεδιάζει εδώ και αρκετούς μήνες επενδύσεις στην Ελλάδα. Αν αυτό επιβεβαιωθεί, θα είναι ένα καλό σημάδι για τους ξένους επενδυτές, μια ενδεχόμενη ανάκαμψη.

Κατά την παραμονή του στο Παρίσι, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε επίσης με εκπροσώπους των Rothschild, όπως επιβεβαιώθηκε από την επενδυτική τράπεζα».

Keywords
Τυχαία Θέματα