Την πολιτική ευθύνη στην υπόθεση της «Παγίας» ανέλαβε ο Παπαγεωργόπουλος

«Η πολιτική ευθύνη ανήκει 100% σε μένα δηλώνει ο Παπαγεωργόπουλος για το ταμείο της «Παγίας Προκαταβολής»Συνεχίζεται η δίκη του

Τις πολιτικές ευθύνες για την τρύπα στο ταμείο της «Παγίας Προκαταβολής» του δήμου Θεσσαλονίκης που αποκαλύφθηκε επί των ημερών του ανέλαβε ο τέως δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος,

απολογούμενος ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.

«Η πολιτική ευθύνη ανήκει 100% σε μένα, διότι η κακοδιαχείριση έγινε επί των ημερών μου» παραδέχτηκε ο Παπαγεωργόπουλος. Είπε ακόμα ότι διακατέχεται από «αισθήματα έντονης πικρίας» και για το άλλο οικονομικό σκάνδαλο που βαραίνει τη διοίκησή του, αυτό της υπεξαίρεσης των 17,9 εκατομμυρίων ευρώ.

Στην απολογία του τέως δήμαρχος επανέλαβε πολλές φορές ότι δεν είχε καμία σχέση με την «Παγία» ούτε γνώριζε για τη διαχείριση της.

«Δεν μας απασχόλησε ποτέ η λέξη ‘Παγία’ στα 12 χρόνια της δημαρχιακής μου θητεία. Εδώ μέσα στο ακροατήριο έγινα σοφότερος» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση της έδρας για τον εποπτικό ρόλο του ως δημάρχου, απάντησε ότι είχε αυξημένο φόρτο εργασίας και μεταβίβασε όλες τις οικονομικές αρμοδιότητες στους αντιδημάρχους οικονομικών.

«Το Ελεγκτικό Συνέδριο, το υπουργείο Οικονομικών, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Δημαρχιακή Επιτροπή, το Δημοτικό Συμβούλιο, ορκωτοί ελεγκτές και λογιστές, όλοι μου διαβεβαίωναν εγγράφως ότι τα πάντα σε ό,τι αφορά την οικονομική διαχείριση κινούνται στο αυστηρό πλαίσιο της νομιμότητας», υποστήριξε ο τέως δήμαρχος.

Keywords
Τυχαία Θέματα