«Πράσινο φως» του EuroWorking Group για την ολοκλήρωση της γ’ αξιολόγησης

Στη συνεδρίαση της Δευτέρας 22 Ιανουαρίου η συζήτηση για το ακριβές ύψος της δόσης, το οποίο θα κυμανθεί μεταξύ 6 και 7 δισ. ευρώΣε δύο υποδόσεις η εκταμίευσηΣτο δεύτερο μισό του Φεβρουαρίου η πρώτη εκταμίευσηΛαγκάρντ: Η Ελλάδα τώρα είναι καλύτερα θωρακισμένη, αλλά μένουν πολλά ακόμα να γίνουν

Θετική είναι η εισήγηση του EuroWorking Group στο Eurogroup της Δευτέρας αναφορικά με την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, σύμφωνα με αξιωματούχο της Ευρωζώνης.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης

του EWG την Παρασκευή, συζητήθηκε η έκθεση των Θεσμών για την εφαρμογή των προαπαιτούμενων από την ελληνική πλευρά και «άναψε» το «πράσινο φως» για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Έτσι, στη συνεδρίαση της Δευτέρας 22 Ιανουαρίου, απομένει να συζητηθεί το ακριβές ύψος της δόσης, το οποίο, όπως είναι ήδη γνωστό, θα κυμανθεί μεταξύ 6 και 7 δισ. και θα εκταμιευθεί σε υποδόσεις.

Δείτε επίσης: Στα 6,7 δισ. ευρώ η δόση προς την Ελλάδα από τον ESM

Η πρώτη εκταμίευση αναμένει να λάβει χώρα το δεύτερο μισό του Φεβρουαρίου και αφού ολοκληρωθούν οι συνήθεις διαδικασίες έγκρισης από τα εθνικά Κοινοβούλια των κρατών-μελών και λάβει την επίσημη έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

Λαγκάρντ: Η Ελλάδα τώρα είναι καλύτερα θωρακισμένη, αλλά μένουν πολλά ακόμα να γίνουν

«Μπορούμε να ελπίζουμε ότι η Ελλάδα είναι τώρα καλύτερα θωρακισμένη, ώστε να αναπτυχθεί στο μέλλον», τονίζει η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξή της στην ιστοσελίδα του πρώτου καναλιού της γερμανικής τηλεόρασης ARD.

Δείτε επίσης: «Η Ελλάδα τώρα είναι καλύτερα θωρακισμένη», διαμηνύει η Λαγκάρντ

«Πραγματοποιήθηκαν ορισμένες δομικές μεταρρυθμίσεις, μέσω των οποίων ελπίζουμε να προσελκύσει η Ελλάδα επενδύσεις, τις οποίες χρειάζεται οπωσδήποτε η χώρα, για να αναπτυχθεί εντονότερα. Βλέπουμε ήδη να αναπτύσσεται λίγο τώρα, αλλά οι μεταρρυθμίσεις είναι μια διαδικασία χωρίς σαφές σημείο τερματισμού. Μένουν πολλά να γίνουν ακόμα», σημειώνει η επικεφαλής του ΔΝΤ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα