Τέσσερις ιρανικοί πύραυλοι κατά του ISIS στη Συρία

Οι Φρουροί της Επανάστασης του ιρανικού στρατού ανακοίνωσαν σήμερα ότι οι πύραυλοι που έριξαν την Κυριακή στη Συρία έπληξαν «με επιτυχία» στόχους του Ισλαμικού Κράτους.

«Η επιχείρηση ήταν επιτυχής και οι πύραυλοι κατέστρεψαν τις βάσεις διοίκησης και εξοπλισμού του Ντάες (αραβικό ακρωνύμιο του ΙΚ) στην Ντέιρ Εζόρ», στην ανατολική Συρία, δήλωσε ο στρατηγός Ραμεζάν Σαρίφ, εκπρόσωπος των Φρουρών της Επανάστασης, του σώματος ελίτ του ιρανικού στρατού.

«Οι πύραυλοι πέρασαν από τον ιρακινό

εναέριο χώρο και έπληξαν τους στόχους τους στη Συρία», επεσήμανε ο στρατηγός Αμίρ-Αλί Χαντζιανέχ, διοικητής των αεροπορικών δυνάμεων των Φρουρών της Επανάστασης.

«Παράλληλα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που απογειώθηκαν από τη Δαμασκό πέταξαν πάνω από την Ντέιρ Εζόρ και μετέδωσαν εικόνες από τα πλήγματα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Χαντζιανέχ, από τους πυραύλους επλήγη και «ένα μικρό κτίριο» όπου ήταν συγκεντρωμένοι επικεφαλής του ΙΚ.

Συνολικά έξι πύραυλοι ακριβείας μεσαίου βεληνεκούς εκτοξεύθηκαν χθες από τις ιρανικές επαρχίες Κερμανσάχ και Κουρδιστάν εναντίον βάσεων του ΙΚ, «σε αντίποινα» για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που εξαπολύθηκαν στις 7 Ιουνίου εναντίον του ιρανικού κοινοβουλίου και του μαυσωλείου του ιμάμη Χομεϊνί στην Τεχεράνη, από τις οποίες σκοτώθηκαν 17 άνθρωποι και την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε το ΙΚ.

Πρόκειται για τα πρώτα πλήγματα που εξαπολύει το Ιράν σε ξένο έδαφος εδώ και 30 χρόνια.

Το Ιράν εμπλέκεται στο Ιράκ και στη Συρία στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων εναντίον τζιχαντιστικών και αντάρτικων οργανώσεων. Όμως είναι η πρώτη φορά που εκτοξεύονται πύραυλοι από ιρανικό έδαφος εναντίον τζιχαντιστικών οργανώσεων στη Συρία.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα