«Ταπεινός ήρωας» ο αστυνομικός που εξουδετέρωσε τον μακελάρη του Μανχάταν

“Ταπεινό ήρωα” χαρακτηρίζουν τα αμερικανικά ΜΜΕ τον αστυνομικό που ήρθε αντιμέτωπος με τον 29χρονο δράστη της επίθεσης με το ημιφορτηγό στη Νέα Υόρκη, κόβοντας το νήμα της ζωής από 8 ανθρώπους.

Δείτε επίσης: Μακελειό στο Μανχάταν: Φορτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς – 8 νεκροί και 12 τραυματίες (video)

Ο 28χρονος αστυνομικός, Ράιαν Νας, βρισκόταν στο λύκειο Stuyvesant στο κάτω Μανχάταν όπου είχε κληθεί μαζί με άλλους συναδέλφους

του, καθώς ένας μαθητής απειλούσε να αυτοκτονήσει, όταν πολίτες τους ενημέρωσαν για το πανδαιμόνιο που επικρατούσε σε πολύ κοντινή απόσταση.

Δείτε επίσης: Ουζμπέκος και οδηγός της Uber ο μακελάρης του Μανχάταν (εικόνες – video)

Οι αστυνομικοί έφυγαν τρέχοντας από το σχολείο και ο Νας εντόπισε τον ύποπτο, τον Σαϊφούλο Σαϊποφ, να φωνάζει και να κραδαίνει δύο όπλα, το ένα αποδείχθηκε ότι ήταν όπλο paint-ball, το άλλο αεροβόλο. Ο Νας άνοιξε πυρ χωρίς δεύτερη σκέψη, τραυματίζοντας τον 29χρονο στην κοιλιακή χώρα και βάζοντας τέλος στην επίθεση.

«Θεωρεί ότι όσα έκανε δεν αποτελούν ηρωική πράξη. Θεωρεί ότι γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο εντάχθηκε στην αστυνομία» είπε ο αρχηγός της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Τζέιμς Ο Νιλ σε δημοσιογράφους, αναφερόμενος στον Νας.

«Δεν νομίζω ότι θα μπορούσαμε να βρούμε έναν ταπεινότερο άνθρωπο», πρόσθεσε ο ίδιος. Ο Μαρκ Άιοκο, ο διοικητής του Νας, που υπηρετεί στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης τα τελευταία 5 χρόνια, ανέφερε σήμερα ότι μίλησε μαζί του. «Είναι καλά δεδομένων των συνθηκών» έγραψε στο Twitter.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα