Ταφύλλης σε Ασημακοπούλου: Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί

«Οι τραγικές επιδόσεις της περιόδου 2007-2013 οδήγησαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το 2014, να «μπλοκάρει» κονδύλια του ΕΣΠΑ ύψους 1,2 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση δράσεων των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ)», αναφέρει ο γενικός γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Γιάννης Ταφύλλης, απαντώντας σε δηλώσεις της υπεύθυνης Τομέα Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της ΝΔ Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία αναφέρθηκε στην κατάταξη της Ελλάδας στην προτελευταία θέση του Δείκτη

Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας (DESI) μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, «αποκρύπτοντας», όπως σημειώνει ο γγ Ψηφιακής Πολιτικής, «ποιος μας έφερε εκεί».

«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ταφύλλης, επισημαίνοντας ότι «η σημερινή κυβέρνηση ίδρυσε τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής, το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και κατάρτισε -για πρώτη φορά- Εθνική Ψηφιακή Στρατηγική», και τόνισε:

«Είναι τουλάχιστον υποκριτικό αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα να διεκδικούν τον ρόλο του τιμητή».

Σημειώνεται ότι η κ. Ασημακοπούλου σε συνέντευξή της στο EurActiv.gr κατηγόρησε τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά για ολιγωρία στα θέματα ψηφιακής πολιτικής. «Η πραγματικότητα όμως είναι ότι δεν έχει γίνει ούτε ένα βήμα στο θέμα εμβάθυνσης στην ψηφιακή στρατηγική, δεν υπάρχει ούτε ένα έργο καινούριο το οποίο να είναι ώριμο για να προχωρήσει, η αιρεσιμότητα δεν έχει ακόμα αρθεί για να ανοίξει το ΕΣΠΑ», ανέφερε και συνέχισε λέγοντας ότι στη συζήτηση για την εναρμόνιση με την κοινοτική νομοθεσία σε θέματα cost reduction, «έρχεται το πρώτο νομοσχέδιο του κ. Παππά με ενάμιση χρόνο καθυστέρηση. Και πάλι δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική προσπάθεια ώστε η γραφειοκρατία να διευκολύνει τους παρόχους».

Keywords
Τυχαία Θέματα