Συνελήφθη 21χρονος που έκαψε την ελληνική σημαία στα επεισόδια του Πολυτεχνείου

Ένας 21χρονος ομολόγησε ότι ήταν ο δράστης του καψίματος της ελληνικής σημαίας, κατά τη διάρκεια επεισοδίων που είχαν γίνει στο Πολυτεχνείο στις 17 Νοεμβρίου 2016.

Ο 21χρονος προσήχθη χθες το βράδυ στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας και πραγματοποίησε εκεί την ομιλία του.

«Ναι, εγώ έκαψα την ελληνική σημαία. Το παραδέχομαι και το ομολογώ». Σύμφωνα με πληροφορίες αυτά τα λόγια είπε στους αστυνομικούς της κρατικής ασφαλείας ο 21χρονος αντιεξουσιαστής που συνελήφθη αργά χθες το βράδυ, γιατί μαζί με

δυο ακόμη άτομα έκαψαν την ελληνική σημαία το βράδυ των πρόσφατων επεισοδίων έξω από το Πολυτεχνείο.
Πρόκειται για Έλληνα ο οποίος δεν είχε ποτέ ξανά απασχολήσει τις Αρχές. Δεν είχε ποτέ προσαχθεί και ποτέ δεν είχε συλληφθεί για το παραμικρό. Μαζί του κατηγορούνται ακόμη ένας Έλληνας και ένας Αλβανός.

Οι τηλεοπτικές κάμερες είχαν καταγράψει τη παρέα των νεαρών στην πλαϊνή είσοδο του πανεπιστημιακού ιδρύματος κατά τη διάρκεια των επεισοδίων να βγάζουν έναν αναπτήρα και να βάζουν φωτιά στην ελληνική σημαία.

Παράλληλα στην ίδια αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, ένας 20χρονος και 21χρονος Αλβανός, για παράβαση της vομοθεσίας περί ναρκωτικών, όπλων, φωτοβολίδων και βεγγαλικών.

Σημειώνεται, ότι στο πλαίσιο της συγκεκριμένης έρευνας εξακριβώθηκε η εμπλοκή συνολικά δεκαεννέα ατόμων σε υπόθεση κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών στις περιοχές των Εξαρχείων και της Νέας Σμύρνης, αλλά και στη διάπραξη άλλων αδικημάτων.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της προσβολής συμβόλων του ελληνικού κράτους, εμπρησμού, έκρηξης απόπειρας βαριάς σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών, διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς, παραβάσεων σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες, παράβασης του νόμου περί φωτοβολίδων και βεγγαλικών, όπλων, καθώς και για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Οι δύο συλληφθέντες, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, θα οδηγηθούν σήμερα στους αρμόδιους εισαγγελείς, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δεκαεννέα ατόμων, υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνώ

Keywords
Τυχαία Θέματα