Συναγερμός στο Παρίσι – Συνελήφθη άνδρας που απείλησε με μαχαίρι αστυνομικό (εικόνες – video)

Ένας άνδρας που κρατούσε μαχαίρι απείλησε αστυνομικό στον σιδηροδρομικό σταθμό του Παρισιού, Γκαρ ντι Νορ, προκαλώντας πανικό προτού συλληφθεί, δήλωσε εκπρόσωπος του Εθνικού Οργανισμού Σιδηροδρόμων της Γαλλίας (SNCF).

Το περιστατικό σημειώθηκε την παραμονή του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών, με τη χώρα να βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έπειτα και από τον θάνατο ενός αστυνομικού από την επίθεση ενόπλου ισλαμιστή στο Παρίσι την Πέμπτη.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι ο άνδρας αυτός είχε πλησιάσει

τους αστυνομικούς που περιπολούσαν στον σιδηροδρομικό σταθμό. Κλήθηκε να πέσει κάτω και να ακολουθήσει τις εντολές τους προτού συλληφθεί.

Το περιστατικό προκάλεσε πανικό μεταξύ των επιβατών που προσπάθησαν να φύγουν από την περιοχή, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters, ο οποίος πρόσθεσε ότι προκλήθηκε καθυστέρηση στα δρομολόγια των τρένων.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters)

Κίνηση πανικού εξαιτίας του περιστατικού

Νεαρός άνδρας «που έφερε μαχαίρι» συνελήφθη στο Γκαρ ντι Νορ στο Παρίσι χωρίς να προβάλει αντίσταση, αφού προκάλεσε κίνηση πανικού του πλήθους στον σιδηροδρομικό σταθμό για μικρό χρονικό διάστημα.

Νωρίτερα, το πρακτορείο Reuters είχε μεταδώσει ότι ο άνδρας απείλησε αστυνομικό με το μαχαίρι, πληροφορία που δεν επιβεβαιώθηκε από τις γαλλικές αστυνομικές και δημοσιογραφικές πηγές.

«Άτομο που έφερε μαχαίρι εισήλθε στον σταθμό και υποδείχθηκε (από ταξιδιώτες) σε αστυνομική περίπολο που προχώρησε αμέσως στην σύλληψή του», σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Σύμφωνα με άλλη αστυνομική πηγή, «ταξιδιώτες» είδαν τον νεαρό, ένα Μαλινέζο 20 ετών, άγνωστο στις αστυνομικές αρχές, «να κρατά μαχαίρι στο εσωτερικό του σταθμού». Ειδοποίησαν τότε την αστυνομική περίπολο η οποία επενέβη «με τα όπλα στο χέρι» και συνελήφθη.

Η σύλληψη προκάλεσε κρίση πανικού στο πλήθος που βρισκόταν στον σταθμό και πολλοί ταξιδιώτες εγκατέλειψαν τις αποσκευές τους.

Ο σταθμός έκλεισε για λίγη ώρα, ενώ η επιβίβαση στα Eurostar με προορισμό το Λονδίνο διεκόπη, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP).

Η ηρεμία επανήλθε λίγη ώρα αργότερα.

Tentative d’attaque au couteau à Paris Gare du Nord pic.twitter.com/dFRlN8oAc7

— 【=◈︿◈=】【=◈︿◈=】 (@deadboooo) April 22, 2017

(ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP)

Keywords
Τυχαία Θέματα