Συλλυπητήρια Τσίπρα για τον θάνατο του Σπύρου Ασδραχά

“Ο Σπύρος Ασδραχάς, ένας από τους σημαντικότερους διανοούμενους της εποχής μας, ανανεωτής της ελληνικής ιστοριογραφίας, σπουδαίος δάσκαλος και αγωνιστής έφυγε απόψε, αφήνοντας μας φτωχότερους. Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του”, τονίζει σε ανάρτησή του στο twitter για τον θάνατο του Σπύρου Ασδραχά, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Δείτε

επίσης: «Έφυγε» ο ιστορικός Σπύρος Ασδραχάς

Ο Σπύρος Ασδραχάς, ένας από τους σημαντικότερους διανοούμενους της εποχής μας, ανανεωτής της ελληνικής ιστοριογραφίας, σπουδαίος δάσκαλος και αγωνιστής έφυγε απόψε, αφήνοντας μας φτωχότερους. Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. pic.twitter.com/jFUbj6U8jR

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) 11 Δεκεμβρίου 2017

Συλλυπητήρια και από τον Νίκο Βούτση

«Ο Σπύρος Ασδραχάς ήταν ένας από τους μεγαλύτερους ιστορικούς της χώρας μας και με το έργο του σημάδεψε την μεταπολιτευτική ιστοριογραφία. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην οικονομική ιστορία μελέτησε την ελληνική περίπτωση και σημαντική θέση στα έργα του είχε η ανάλυση της ελληνικής οικονομικής και κοινωνικής ιστορίας κάτω από τις ξένες κυριαρχίες από τον 15ο έως τον 19ο αιώνα, θέμα που ειδικά σήμερα αποκτά αυτονόητη επικαιρότητα», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, για την απώλεια του ιστορικού Σπύρου Ασδραχάκαι εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήριά του στους οικείους του.

Keywords
Τυχαία Θέματα