Στον Λευκό Οίκο την Παρασκευή η πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας

Συνάντηση με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι θα έχει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ την Παρασκευή στην Ουάσιγκτον, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ.

Ο Τραμπ, που είχε μιλήσει ανοικτά υπέρ του Brexit και είναι φίλος με τον πρώην επικεφαλής του ευρωσκεπτικιστικού, λαϊκιστικού κόμματος UKIP Νάιτζελ Φάρατζ, επικριτή της Μέι, έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να υπογράψει άμεσα μια διμερή εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία. Το γραφείο της Μέι αρνήθηκε να σχολιάσει την πληροφορία αυτή.

Το

εμπόριο, αλλά και η μετανάστευση και η ασφάλεια, θα είναι στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης του Τραμπ με τον Μεξικανό πρόεδρο Πένα Νιέτο, όπως είπε ο Σπάισερ σε δημοσιογράφους. Οι δύο ηγέτες είχαν τηλεφωνική επικοινωνία χθες Σάββατο και συζήτησαν να συναντηθούν στις 31 Ιανουαρίου.

Ο Τραμπ έχει ανακοινώσει ότι επιθυμεί να επαναδιαπραγματευτεί τη Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου Βόρειας Αμερικής, την οποία υπέγραψαν οι ΗΠΑ το 1994 με το Μεξικό και τον Καναδά προκειμένου να βελτιώσουν τους όρους για τους Αμερικανούς εργαζόμενους.

Σύμφωνα με τον Σπάισερ, ο Αμερικανός πρόεδρος και ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό είχαν επίσης τηλεφωνική επικοινωνία χθες και συζήτησαν την προοπτική να έχουν «επιπλέον συναντήσεις τις επόμενες ημέρες».

Keywords
Τυχαία Θέματα